Esports B92.net

LoL: Worlds 2018 najgledaniji esport događaj svih vremena

Možda League of Legends više nije najpopularnija igra na Twitchu, jer je tu titulu marta ove godine preuzeo Fortnite, koju ova popularna BR igra i dalje suvereno drži.

Nikola Savić RUR
Podeli

Ipak, kada je esport u pitanju, League of Legends uspeo je ove godine ne samo da ostane na vrhu, već i da obori jedan istorijski rekord. Ovogodišnji Worlds je postao najgledaniji esport događaj u istoriji, od kada je esporta i prenosa istog.

Naime, finale je u jednom trenutku gledalo 1 139 689, što je istorijski najveći broj ljudi koji je ikada u jednom trenutku gledao uživo prenos nekog esport događaja. Worlds je tako oborio rekord koji je početkom ove godine napravio CS:GO turnir, Boston Major.

Naravno, treba napomenuti da su ovo brojke vezane samo za Twitch, bez Youtube strima i, ono što je i važnije, bez kineskih striming sajtova, koje su verovatno ogromne, imajući u vidu da su upravo Kinezi ti koji su igrali u finalu i uzeli titulu, tako da je gledanost finala verovatno merljiva i u nekoliko miliona, ali to nećemo imati precizno kao što imamo brojke na Twitchu.

Sada ostaje samo pitanje – koji će sledeći esport događaj da obori ovaj rekord?

Izvor: RUR

LoL

Organizacija G2 predstavila novu ekipu

Danima se spekulisalo o tome kako će midlejner Fnatica Rasmus ”Caps” Vinter preći u redove G2-a, dok će Luka ”Perkz” Perković preuzeti ulogu ADC-a. Oko 18:00 časova po našem vremenu organizacija je stavila tačku na sve spekulacije okačivši video klip u kojem je predstavila nove igrače.

LoL petak 30.11. 00:19 Komentara: 2

Dobili smo sve polufinaliste Worldsa 2018

Nakon čeitiri uzbudljiva četvrtfinalna meča, sledećeg vikenda gledaćemo najuzbudljivije polufinale ikada, sa obzirom da su svi glavni favoriti napustili takmičenje, a svaka ekipa će moći da izađe kao pobednik.

LoL ponedeljak 22.10. 19:44 Komentara: 2

Top lejner Splyce-a u potrazi za novom ekipom

Andrei “Odoamne” Pascu je danas sam svom tviter nalogu napisao da je dobio dozvolu od organizacije da potraži novu ekipu. On će još uvek biti član Splyce-a, ali je slobodan da komunicira sa drugim organizacijama.

LoL četvrtak 18.10. 17:20 Komentara: 1

KT Rolster i EDG bez puno problema završavaju na vrhu grupe

KT Rolster je u ovaj dan ušao sa skorom 3-0, pa im je bila potrebna samo jedna pobeda, što su oni odmah ostvarili savladavši Team Liquid. EDG nije tako sigurno ušao u ovaj dan, ali pobedama nad KT Rolsterom i Mad Gamingom, osigurali su svoj plasman u dalji krug, iako su kasnije poraženi od američke ekipe.

LoL utorak 16.10. 17:22 Komentara: 1

LoL - Završen treći dan Worldsa

Završen je treći dan Worldsa, sa njim još 6 uzbudljivih mečeva. Pet ekipa je i dalje neporaženo, ali samo RNG za sada ima učinak od 3-0. Danas su se razigrali timovi sa Istoka, pa je jedino 100Thieves danas uzeo pobedu od ekipa iz Evrope i Severne Amerike.

LoL petak 12.10. 18:30 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu