Esports B92.net

Šalke napustio EU LCS, stižu engleski premijerligaši?

Nakon kratkih glasina jutros, kasnije preko dana je potvrđeno da će poznati nemački fudbalski klub Šalke 04 napustiti EU LCS, najprestižnije League of Legends takmičenje u Evropi. Ovo je objavio nemački provereni sportski portal, Sport Bild.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Šalke je prolećnu sezonu završio na osmom mestu, što je očigledno jedan od razloga da vlasnici odluče da ne plate 8 miliona evra, koliko košta obnova mesta u EU LCS.

Sa druge strane, stižu glasovi da svoje mesto u EU LCS žele da kupe neki engleski premijerligaši i to Arsenal, Kristal Palas i Svonsi, pa će biti zanimljivo videti kako će se to razviti. Ulazna cena za EU LCS je čak 10,5 miliona evra ukoliko ste nova ekipa, tako da je to cena koju će ovi timovi morati da plate, a što je deo novog modela Riota, vezanog za franšiziranje, koji donosi i deljenu dobit od sponzorstva i prodaje, ali i garantovane veće plate za igrače. Ranije je bio minimum 24 000 evra godišnje, dok je sada minimalna cifra 60 000 evra godišnje za plate igrača.

Ujedno, oglasio se i vlasnik ekipe Unicorns of Love, Džos Malant, koji je rekao da će njegova organizacija podneti zahtev za obnovu mesta, ali da će biti jako teško okupiti sponzore i partnerstva pre nego što se zatvori rok za EU, odnosno praktično nemoguće.

LoL

Glacial Augment Gnar – Perma slow od kojeg nema bežanja

Prošlo je nekoliko meseci otkako je novi Rune sistem implementiran u League of Legends. Verovatno ste, igajući ranked i normal partije, imali prilike da isprobate većinu, ako ne i sve Keystone Rune, ali samo jedna nije uspela da se toliko proslavi u LoL meti. U pitanju je Glacial Augment, treći Keystone Inspiration grane. Iako nije u preteranoj upotrebi, Glacial Augment imao je svoj debi u profesionalnom LoL meču, a inspirisan tim nastupom, našao sam i još jednu ideju kako se ovaj Keystone može upotrebiti na zabavan i uspešan način.

LoL petak 23.02. 12:47 Komentara: 6

Crvena zvezda započela LoL sezonu silovito

Odigrano je i treće kolo najvećeg domaćeg League of Legends takmičenja EBL, a posle tri kola na vrhu tabele su Kliktech i Crvena zvezda sa skorovima 3:0. Za Kliktech smo navikli da ih gledamo samo u najboljim izdanjima ali CZV se očigledno jako dobro spremio za ovo takmičenje.

LoL utorak 13.02. 13:19 Komentara: 2

Igrači odabrali heroje za Samsung Galaxy skinove?

Iako je Worlds sezone 7 završen još u oktobru prošle godine, ostala je još jedna stvar da se odradi vezana za njega. Kao i svake godine, pobednik svetkog LoL prvenstva dobiće set skinova u igri napravljeni po naliku na logo tima. Pojedini igrači šampiona, ekipe Samsung Galaxy, odabrali su svoje skinove još u novembru, a kako navode pojedini izvori, preostali igrači su svoje odluke doneli u toku ove nedelje, pa bi Riot uskoro trebao započeti pravljenje ovih skinova.

LoL nedelja 4.02. 13:58 Komentara: 0