Čuveni košarkaš Jao Ming ulaže 15,7 miliona $ u esport

Poznata kineska esport organizacija, Edward Gaming, dobila je ovog vikenda veliki finansijski talas, vredan 15 miliona dolara, što će značajno pomoći daljem razvoju i širenju ove ekipe.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 08.05.2018.

13:13

Čuveni košarkaš Jao Ming ulaže 15,7 miliona $ u esport

Izvor: Klan RUR

Iza ove investicije stoji Yao Capital investicioni fond, čiji je suvlasnik legenda kineske košarke i bivši NBA igrač, Jao Ming. Yao Capital se uglavnom fokusira na ulaganje u sportske branše, ali su izgleda pronašli interes i na širenje u esport.

Prema rečima ljudi iz Edward Gaminga, novac će biti potrošen na reorganizaciju uprave u Guangdžou, i razvoj infrastrukture za kreatore sadržaja, ali i same takmičare.

Ekipa Edward Gaming je u svetskim okvirima najpoznatija po svojoj League of Legends ekipi koja se takmiči u kineskoj LOL Pro League (LPL), ali je na lokalnoj sceni možda i poznatija po sastavu u mobilnom MOBA naslovu Honor of Kings, koji ima ogromnu popularnost na istoku. Njihova HoK ekipa se takmiči u King Pro League (KPL).

Osim Jao Minga i njegovog fonda, Edward Gaming je dobio finansijski stimulans i od China Capital Zhongcai Fund Management, koji su ujedno vlasnici esport platforme Next Joy Sports.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: