Glacial Augment Gnar – Perma slow od kojeg nema bežanja

Prošlo je nekoliko meseci otkako je novi Rune sistem implementiran u League of Legends. Verovatno ste, igajući ranked i normal partije, imali prilike da isprobate većinu, ako ne i sve Keystone Rune, ali samo jedna nije uspela da se toliko proslavi u LoL meti. U pitanju je Glacial Augment, treći Keystone Inspiration grane. Iako nije u preteranoj upotrebi, Glacial Augment imao je svoj debi u profesionalnom LoL meču, a inspirisan tim nastupom, našao sam i još jednu ideju kako se ovaj Keystone može upotrebiti na zabavan i uspešan način.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Petak, 23.02.2018.

12:47

Glacial Augment Gnar – Perma slow od kojeg nema bežanja

O čemu se radi? Glacial Augment je zapravo jedina Keystone Runa koja vam zapravo daje crowd control od svih Keystone Runa koji trenutno postoje u igri. U zavisnosti od toga da li igrate Ranged ili Fighter heroja zavisiće i količina slowa koji vam ovaj Keystone daje, odnosno za Ranged heroje slow iznosi između 30% i 40%, dok za Fighter heroje iznosi od 45 do 55%. Slow traje 2 sekunde i može se ponovo upotrebiti na istoj meti nakon 4-7 sekundi u zavisnosti od vašeg nivoa. Pored crowd controla koji daje, Glacial Augment ima i pasivnu sposobnost. Ukoliko protivnika usporite sa nekim Itemom iz vašeg inventara, Glacial Augment će ispaliti laser na poziciju tog igrača, koji će usporiti sve igrače na tom mestu za čak 60%, a trajanje tog slow polja iznosi čak 5 sekundi.
Zamislite sebe u ulozi igrača koji igra protiv heroja kao što je Gnar. Kada završi Frozen Mallet praktično je nemoguće pobeći mu. Konstantan slow koji daje tim itemom jednostavno vam ne da opciju za bežanje, što je, pored njegovog velikog uticaja u timfajtovima i dobrom tankinessu, jedan od razloga zašto je trenutno jako popularan pick za top lejn. Mnogi ga igraju sa Summon Aery Keystone Runom, jer daje dodatan damage u pokeu tokom lejna i sa ostalim Runama Sorcery grane omogućava mu da češće koristi ulti ukoliko izaberete The Ultimate Hat. Na samom početku novih Runa, Gnar se igrao i sa Press The Attack Keystone Runom ukoliko se na lejnu sukobljava sa tenkom, kako bi lako probio kroz protivnički armor. Koliko je Frozen Mallet koristan na Gnaru pokazuje i podatak da se od patcha 8.3 na takmičarskim mečevima Gnar igra sa itemom Runaan’s Hurricane. Crit i Attack Speed ne znače mu mnogo, ali ta dva dodatna udarca koja pasivno zadaje Runaan’s Hurricane aktivira slow od Frozen Malleta i na preostala dva igrača pogođena, što praktično znači da Gnar igrači sa ova dva kupljena itema jednim basic attackom u mini formi uspore čak 3 protivnika.
Inspirisan Gnar mečevima širom sveta, odlučio sam da isprobam Glacial Augment na Gnaru, kao još jedan izvor slowa na heroju koji je već mašina za perma slow. Glacial Augment ima dva različita delovanja na Gnaru. S obzirom na to da Glacial ima dva tipa slowa, a Gnar dve forme, Glacial Augment se može aktivirati u obe Gnarove forme, i Mini i Mega formi, ali će količina slowa zavisiti od njegove forme. Isprobavajući ovaj Keystone na Practice Toolu, primetio sam da se Glacial Augment može aktivirati i Runaan’s hurricaneom, što znači da se, kao i kod Frozen Malleta, slow sa Keystone Rune može naneti na više od jedne mete sa jednim udarcem, doduše samo u mini formi, kod koje Runaan’s jedino i funkcioniše. Uzimanje Glacial Augmenta na Gnaru ipak ima jednu manu. Slow koji daje Glacial ne stackuje se sa slowom koji daje Frozen Mallet, pa je kupovina Frozen Malleta u slučaju da igrate sa Glacial Augmentom samo bacanje para. Imajući u vidu pasivnu od Keystonea, da daje dodatan AOE slow na sve protivnike ukoliko nekog slowujemo sa nekim itemom, to može biti dobar razlog da se kupuje Randiun’s Omen, možda neki Blade of The Ruined King ukoliko je prejak tenk u protivničkoj ekipi kojem se sa svojim standardnim damage izvorom, Black Cleaverom, ne možete suprotstaviti. Uzimanjem Inspirationa na Gnaru otključava nam još neke mogućnosti, kao što je imanje Stopwatcha, Magical Footweara i ono najbitnije, a to je runa Approach Velocity. Ne verujem da je iko ikada našao razlog za izabere ovu runu, ali ja sam našao potrebu da je uzmem time što sam kao Keystone odabrao Glacial Augment. Approach Velocity daje 10% dodatnog movement speeda kada se krećemo prema meti koja je pod nekim crowd controlom, što znači da svaki naš basic, pored toga što slowuje, nama daje i 10% dodatne brzine kretanja prema meti koju napadamo svojim auto attackovima. Stopwatch takođe može pomoći prilikom nekog riskantnog poteza ili divea, ali je od novog patcha 8.4 njegovo dobijanje u inventaru povećano sa 6. minuta na 10. minut, što znači da ćemo morati da sačekamo dodatna 4 minuta pre nego što budemo u mogućnosti da ga iskoristimo. Kao secondary rune page može se izabrati praktično bilo šta, u zavisnosti od protivničkog picka. Resolve se dobro pokazao u slučaju splitpusha ili povećanja tankinessa ukoliko nam je protivnik damage heroj, dok se domination i runa Cheap Shot može koristiti ukoliko nam je protivnik tenk heroj, jer Cheap Shot može da se proc-uje Glacial Augment-om, što nam daje dodatan true damage na protivničkom heroju.
Iako ovaj Keystone za sada nije upotrebljen na Gnaru u profesionalnim mečevima, u mom match history-ju ima 100% win rate, doduše, samo u 3 odigrana meča, ali se pokazao efikasno tokom laning faze kao i u samom lejt gejmu kada Gnar postaje jedan od najdosadnijih heroja za igranje protiv. Augment vam donosi sigurne trejdove u lejnu protiv heroja koji nemaju escape, kao i protiv tenkova koji nemaju nikakvu mogućnost odbrane od konstantnog stack-ovanja Gnar-ove W magije koja radi bonus damage. Pored toga što je efikasan i dobro se pokazao u probnim mečevima, Glacial Augment Gnar je dosta zabavan za igru, pa ukoliko ste Gnar igrač ili preferirate top lejn, ovo je jedna od stvari koje bi trebalo da isprobate.

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: