LoL: Kako biti uspešniji u ranked partijama?

Nova LoL sezona počela je za sve nas, što znači da nas čeka pad u ranku nakon 10 odigranih partija, ako ikada odlučite da ih odigrate.

Ovogodišnji ranked nije “Hard Reset”, tako da ne biste trebalo previše da opadnete na ranked lestvici nakon završenih 10 placement mečeva. Ranked partije umeju biti previše stresne, nekada ćemo pobediti sve partije, a desiće se da dođe dan kada nećemo čuti za pobedu. Porazi su neizbežni, kao i loši saigrači sa vremena na vreme, ali postoji nešto što nam donekle može pomoći i eventualno povećati win rate, a to je naša igra.

Mnogi od vas, pa čak i ja, kada izgubite partiju kažete “ja sam ovo odigrao savršeno, ali imam mnogo loš tim”, ali to baš nije sto procentno tačno, zapravo, često je daleko od toga. Nakon izgubljene partije uvek krenite od sebe, pitajte “Gde sam pogrešio, šta sam mogao bolje da uradim?”.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Četvrtak, 25.01.2018.

22:56

LoL: Kako biti uspešniji u ranked partijama?

Perfektna igra ne postoji, već zavisi od toka same partije, tako da nije baš dovoljno da iz partije u partiju samo radite copy-paste vašeg nastuap u gejmu. Postoji nekoliko stvari koje odlučuju tok same partije, a ja ću vam danas pričati o njima, a tiču se stvari unutar same partije. Neke od ovih stvari sam lično primenio, i primetio veliki napredak u količini pobeđenih partija u svom “match history”.

Wardovi

Prva i osnovna stvar su, naravno Wardovi. Vision je jedan od najbitnijih segmenata minimape, bez njega mapa vam je totalno crna i protivnik lako može praviti zamke ili lagano doći do Zmaja ili Barona, a da mi to i ne znamo. Ne, neću sada mnogo pričati o tome kako morate koristiti Wardove, već više o pravilnom postavljanju istih. Ukoliko pratite profesionalne mečeve, možete videti da svaki igrač kada ode nazad potroši 150 i više para na 2+ Control Warda, pa sam to počeo i ja da primenjujem. Osim toga što dobijate Ward koji nema rok trajanja, onemogućavate vision protivnicima na istom mestu, što otvara priliku za gank od strane vašeg junglera, dok ukoliko protivnički igrač dođe da ga počisti imate šansu da napravite manji trade ili eventualno uzmete kill.

Kupovinom više Control Wardova, takođe možete osigurati svojoj ekipi objective, bez da gubite vision. Na primer, ako ste support, uzmite 3 Control Warda, tržite vision oko bota sa jednim, drugi upotrebite da uzmete Zmaja bez da budete viđeni, a treći potom vratite na mesto na kojem je bio prvi pre nego što je istekao uzimanjem Zmaja. Ista taktika trebalo bi da se primenjuje u lejt gejmu. Dva Control Warda u inventru dosta znače kada gradimo vision oko Barona ili Elder Zmaja ili ukoliko hoćete da napravite zamku. Ukoliko se nađete u ulozi supporta, obavezno je završiti Sweeper kako biste čistili protivničke Wardove i tako imali ogromnu prednost u visionu.

Pored Wardova, savetujem konstatno gledanje u mapu, jer minimapa može reći više nego što mislite. Kretanje protivničkih igrača može vam odati njihov sledeći potez, ili vama omogućiti agresivniju igru ukoliko se protivnički jungler pokaže na minimapi na totalno drugom kraju mape od vas. Wardove nije bitno samo postaviti, već ih i upotrebiti na postavljenim mestima, jer vision je jednim delom ključ za pobedu i razvoj taktike svačijeg tima.
Ostatak saveta možete pročitati u tekstu na Klan RUR portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: