Sacre i EdinPriqtel potpisali za G2 i Roccat

Jedan od najboljih League of Legends igrača sa ovih prostora i definitivno najbolji top lejner na Balkanu, Toni "Sacre" Sabalić, postao je drugi hrvatski igrač koji je pojačao četvorostrukog evropskog LoL šampiona, ekipu G2 Esports. Pored Sacrea, EULCS-u se pridružio i njegov kolega iz Kliktecha, Dimitar "EdinPriqtel" Piskov, koji će nastupati za ekipu Roccat.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Utorak, 09.01.2018.

15:16

Sacre i EdinPriqtel potpisali za G2 i Roccat

Objavljen je spisak svih igrača koji će nastupati u ovogodišnjem EULCS-u, a među postavama naišli smo na par iznenađenja. Najveće iznenađenje definitivno predstavlja pojava Sacrea u postavi ekipe G2 Esports. Četvorostruki prvak Evrope u svojoj postavi već ima jednog hrvatskog igrača, Perkz-a, kojem se sada pridružio trenutno najbolji top lejner sa ovih prostora. Sacre je osvojio sve što se na ovim prostorima može osvojiti, kao igrač Instict-a, odnosno SBB-a, osvojio je FCS kao i grčku ligu, LGC, dok je igrajući za Kliktech bio šampion Vip Adria Lige i EBL-a, a njegov tim trenutno zauzima prvo mesto u grupnoj fazi druge sezone grčke lige. Iako je potpisao za G2 Esports kao izmena, Sacre će nastaviti sa svojim nastupima za Kliktech i nada se ponovnom osvajanju svih turnira, što bi dodatno potvrdilo njegovu i Kliktech-ovu dominaciju na ovim prostorima.
Još jedan igrač Kliktecha našao se među postavama EULCS timova. Bugarski igrač, Dimitar "EdinPriqtel" Piskov, braniće boje ekipe Roccat u sezoni 8 EULCS-a. EdinPriqtel se priključio Kliktechu u 2017. godini nakon što je Nikola Senpai napustio tim i prešao u Shalke04 Esports. Pošto je Nikola Senpai bio izmena, imao je pravo nastupa za timove sa ovih prostora, pa se Senpai vratio u Kliktech, što je forsiralo EdinPriqtela da se prebaci na poziciju supporta. Zasad se još ne zna na kojoj poziciji će EdinPriqtel biti zamena u Roccatu, ali je definitivno čast zaigrati na EULCS-u. Priqtel je, kao i Sacre, sub u svojoj ekipi, što znači da će ova dva igrača imati mogućnost za nastavak saradnje u Kliktechu.
Ovi transferi pokazatelj su da se Esport na ovim prostorima ozbiljno razvija, a igrači privlače pažnju timova iz dana u dan. Osim za balkanski Esport, ovo je veliki uspeh i za Sacrea i EdinPriqtela, koji su napravili jedan veliki korak napred u svojoj karijeri, a mi se nadamo da ćemo tokom osme sezone EULCS-a imati prilike da vidimo nekog od njih dvojice u akciji!

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: