Kliktech je šampion prve sezone Vip Adria Lige!

Završena je prva sezona Vip Adria Lige. Kliktech je opravdao ulogu favorita i sa samo jednim porazom od početka sezone došao do titule prvog šampiona Vip Adria Lige!

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Utorak, 28.11.2017.

19:27

Kliktech je šampion prve sezone Vip Adria Lige!

Četiri najbolje ekipe grupne faze, igrane od septembra do novembra ove godine, obezbedile su učešće na LAN završnici održanoj u Zagrebu na Reboot Infogamer festivalu. RuR i Bontech otvorili su program u nedelju. Bontech je nastavio svoju seriju dobrih partija, koja je započeta još u kvalifikacijama za samu ligu, i ubedljivo savladao jednog od dva srpska predstavnika sa 2-0. RuR je delovao odlično, ali kao i tokom grupne faze, oni nisu uspeli da svoju dobru igru u meču krunišu pobedom. Drugo polufinale ispunilo je visoka očekivanja. Kliktech i x25 pružili su nam dve zabavne partije iz kojih je Kliktech izašao kao pobednik sa 2-0. Igrači drugog srpsko gpredstavnika, ekipe x25 Esports, pružili su jednu od najboljih partija u celoj Vip Adria Ligi, ali je jedna loša odluka kod Barona donela preokret Kliktechu i pobedu u prvom meču. Drugi meč je bio totalno drugačiji. Delovalo je da je x25 psihički pao zbog poraza u praktično dobijenom gejmu, pa je agresija u njihovoj igri totalno nestala, što je dovelo do toga da Kliktech povede ritam meča, što se ne sme dozvoliti kada igrate protiv ovakve ekipe, pa je Kliktech sa lakoćom odneo pobedu u drugom gejmu i plasirao se u finale.
Kliktech i Bontech pružili su nam ogromnu zabavu u finalnom meču. Dosta dugo se držao Bontech u prvom meču, ali je na kraju Kliktech uspeo da slomi otpor Bontecha i savlada ih u prvom meču. Drugi finalni meč podsećao je na polufinale između Kliktecha i x25, jer je Bontech u drugi meč ušao dosta slabije i delovalo je kao da su praktično odustali od borbe za preokret. Kliktech je poprilično ubedljivo savladao Bontech u drugom meču i tako odneo pobedu u finalu rezultatom 2-0.
Za vreme igranja finala x25 i RuR borili su se za treće mesto, a x25 je, kao po običaju, završio takmičenje na trećem mestu. Kliktechu je pripala nagrada od 5000 evra, Bontech je za drugo mesto osvojio 3000 evra, x25 je kao trećeplasirana ekipa osvojila 1500 evra, dok je RuRu za četvrto mesto dato 500 evra. Za MVP-ja finala proglašen je top lejner Kliktecha, Toni "<strong>Sacre</strong>" Sabalić, koji je sa dve perfektne partije predvodio svoj tim do titule šampiona, a tu nagradu dodelio mu je top lejner EULCS ekipe Roccat-a, Slovenac Ambrož "<strong>Phaxi</strong>" Hren, koji je bio ovogodišnji gost na Reboot Infogamer festivalu, kao i na strimu, gde je sa kasterima odradio pick i ban fazu pred prvi finalni meč. Prva sezona Vip Adria Lige uspešno je završena, a sada sa velikim optimizmom čekamo drugu sezonu, koja je najavljena za početak sledeće godine!

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: