Esports B92.net

Patch 7.22 dolazi na Rift - Ovo su promene za LoL sezonu 8!

U noći između utorka i srede, pored dobijanja nagrada za ranked dostignuća, na LoL klijent izlazi ogroman patch, patch koji nas ubacuje u pripreme za sezonu 8! Za sezonu 7 ranked je završen, a sve nagrade igrači bi trebalo dobiti u sutrašnjem peču.

Nikola Milićević
Podeli

Verovatno ste već upoznati sa nagradama koje čekaju igrače za njihov trud i uspeh u SoloQ i Flex ranked partijama. Svi igrači koji su rank Gold ili više, dobiće Victorious Graves skin. Pored skina, svaki igrač dobiće i okvir u boji lige u kojoj je igrač završio. Pored svih ranked nagrada, u patchu 7.22 očekuju nas i nova tri skina, za Blitzcranka i Rengara!

Mnogo promena nas očekuje u patchu 7.22, jer je, kao i svaki preseason patch, ispunjen gomilom izmena u samoj igri koje će obeležiti narednu sezonu. Kao što bi pojedini dugogodišnji fanovi ove igre rekli: “Od sutra igrate novu igricu”. Izmene će uticati na svaki aspekat igre, od samog gejma, pa sve do delova igre koje nisu povezane isključivo sa partijama. Ovo su glavne promene koje izlaze u patchu 7.22:

1) Novi Rune Sistem

Mnogo se pričalo o novim runama, a konačno je došao dan kada će one da nam se pridruže i na live serverima. Masteries i Rune spajaju se u jedno, odnosno rune više neće moći da se kupe, već će se birati u samom champion selectu (kao masteries), što ih praktično učinilo besplatnim. Novi Rune sistem sastoji se od pet kategorija runa koje su napravljene za ADC, Mage, Tenk, Assassin i Healer heroje. Svaki Rune page sastojaće od izbora Keystone mastery-ja i dodanih osobina koje možete izabrati iz dve od pet navedenih vrsta runa. Kako izgledaju sve rune, koje su im osobine i kako napraviti novi Rune Page možete pogledati OVDE.

2) Gasi se IP – Prelazimo na Blue Essence

Još jedna zanimljiva promena obeležiće novu sezonu. Posle 7 godina postojanja, Riot ukida IP (Influence Points), pa ćemo sve heroje i ostale artikle u prodavnici kupovati sa Plavim Essence-om koji će zameniti IP u predstojećoj sezoni. Ovom promenom nećete izgubiti trenutnu količinu IP-ja koju imate na svom nalogu, već će oni samo biti prebačeni u Blue Essence. Takođe, sve cene u prodavnicama ostaće iste, pa će svaki novi heroj koštati u standardnom iznosu od 6300, ali ovog aputa Plavih Essence-a. Pored samog prebacivanja IP-a u Blue Essnece, Riot je odlučio da nagradi vašu “investiciju” IP-a u Rune, pa će svaki igrač dobiti određenu količinu plavih essence-a u zavisnosti od toga koliko IP-a je utrošeno u kupovinu Runa kao i Rune strana. Nakon izlaska patch-a, Riot će ubaciti promociju na kojoj ćete moći da kupite Chroma Packove, Gemstone i još mnogo stvari sa Plavim Essence-ima.

3) Ukida se maksimalni nivo naloga

Od sezone 8 maksimalni nivo naloga više neće postojati. Svi mi što smo 30. nivo, od ovog patch-a moćićemo da levelujemo naše naloge iz partije u partiju. Za svaki level up, dobićete po koju nagradu, što će dodatno motivisati igrače da igraju. Zasad se još ne zna koje će se nagrade deliti za svaki novi nivo naloga, ali poredeći sa igrom HOTS, možemo se nadati ključevima, kutijama i drugim stvarima koje nas mogu dovesti do skinova i sličnih stvari koje se mogu kupiti Riot Poenima.

4) Cath-up experience više neće postojati

Ukoliko niste znali, u samoj igri postoji bonus exp koji dobijate ukoliko zaostajete za svojim saigračima. Često se dešava da neko napusti partiju usled Bug Splat-a, kratkotrajnog nestanka interneta ili jedostavno izgubi svoj lejn, ali taj igrač kasnije bude u velikom zaostatku u nivou u odnosu na svoje saigrače i protivnike što ga čini dosta slabijim od ostalih. U tom slučaju za svaki minion kill ili kill/assist dobijali biste malo dodatnog xp-a da vas pogura. Od ovog patch-a ova opcija se ukida, pa će sada igrači morati da igraju opreznije u samom early gejmu kako ne bi pali mnogo iza svojih saigrača, dok će njihovi saigrači morati još više da se potrude da iznesu gejm.

5) Buff-ovi na svim herojima!

Ukidanjem staron Rune sistema, početni statovi na svim herojima poprilično su oslabljeni. Zbog toga je Riot odlučio da u ovom patchu pojača sve heroje. Da, dobro ste pročitali, svi heroji u igri dobiće određene buff-ove, od basic health-a i damage-a, do pojačanja skillova itd. Sami heroji neće biti ništa jači nego što su trenutno, već će ove izmene popuniti rupu koja je ostala brisanjem starih Runa. Iako te izmene neće uticati na metu, jačinu i populatnost heroja, ovo je ipak najveća lista herojskih izmena u istoriji League of Legends-a!

Ovaj patch definitivno će biti jedan od najvećih ikada, a sa njime nam počinje predsezona Sezoni 8! Nove Rune stižu, pa nam je to prava prilika da se upoznamo sa novim Rune sistemom, polako naviknemo na sve promene i spremimo za sezonu 8.

Izvor: Klan RuR

LoL

Glacial Augment Gnar – Perma slow od kojeg nema bežanja

Prošlo je nekoliko meseci otkako je novi Rune sistem implementiran u League of Legends. Verovatno ste, igajući ranked i normal partije, imali prilike da isprobate većinu, ako ne i sve Keystone Rune, ali samo jedna nije uspela da se toliko proslavi u LoL meti. U pitanju je Glacial Augment, treći Keystone Inspiration grane. Iako nije u preteranoj upotrebi, Glacial Augment imao je svoj debi u profesionalnom LoL meču, a inspirisan tim nastupom, našao sam i još jednu ideju kako se ovaj Keystone može upotrebiti na zabavan i uspešan način.

LoL petak 23.02. 12:47 Komentara: 1

Crvena zvezda započela LoL sezonu silovito

Odigrano je i treće kolo najvećeg domaćeg League of Legends takmičenja EBL, a posle tri kola na vrhu tabele su Kliktech i Crvena zvezda sa skorovima 3:0. Za Kliktech smo navikli da ih gledamo samo u najboljim izdanjima ali CZV se očigledno jako dobro spremio za ovo takmičenje.

LoL utorak 13.02. 13:19 Komentara: 2

Igrači odabrali heroje za Samsung Galaxy skinove?

Iako je Worlds sezone 7 završen još u oktobru prošle godine, ostala je još jedna stvar da se odradi vezana za njega. Kao i svake godine, pobednik svetkog LoL prvenstva dobiće set skinova u igri napravljeni po naliku na logo tima. Pojedini igrači šampiona, ekipe Samsung Galaxy, odabrali su svoje skinove još u novembru, a kako navode pojedini izvori, preostali igrači su svoje odluke doneli u toku ove nedelje, pa bi Riot uskoro trebao započeti pravljenje ovih skinova.

LoL nedelja 4.02. 13:58 Komentara: 0

Fnatic savladao G2 u derbiju drugog EULCS kola

Odigrano je drugo kolo evropskog LCS-a, a posle četiri meča čak četiri ekipe dele prvo mesto. Zanimljivo je među četiri ekipe nema ni Fnatica ni G2-a, koji su međusobnim derbije zatvorili drugo kolo, iz kojeg je kao pobednik izašao Fnatic.

LoL nedelja 28.01. 14:47 Komentara: 1

Nunu prejak - Isforsiran hotfix patch

Ukoliko ste u petak igrali LoL, verovatno ste primetili da je izašao mali patch koji ste morali da skinete pre igranja igre. Ovaj hitan patch ubačen je kako bi se nerfovao Nunu, verovali ili ne.

LoL subota 27.01. 00:22 Komentara: 6

G2 i Fnatic zabeležili nove poraze u EULCS-u

Prvi dan druge nedelje EULCS-a je završen, a još jedan dan prošao je u neverici fanova ekipa G2 i Fnatic, koji drugi meč za redom uspevaju da završe bez pobede, a jedina neporažena ekipa EULCS-a trenutno je ekipa Vitality.

LoL subota 27.01. 00:19 Komentara: 0

LoL: Kako biti uspešniji u ranked partijama?

Nova LoL sezona počela je za sve nas, što znači da nas čeka pad u ranku nakon 10 odigranih partija, ako ikada odlučite da ih odigrate.

Ovogodišnji ranked nije “Hard Reset”, tako da ne biste trebalo previše da opadnete na ranked lestvici nakon završenih 10 placement mečeva. Ranked partije umeju biti previše stresne, nekada ćemo pobediti sve partije, a desiće se da dođe dan kada nećemo čuti za pobedu. Porazi su neizbežni, kao i loši saigrači sa vremena na vreme, ali postoji nešto što nam donekle može pomoći i eventualno povećati win rate, a to je naša igra.

Mnogi od vas, pa čak i ja, kada izgubite partiju kažete “ja sam ovo odigrao savršeno, ali imam mnogo loš tim”, ali to baš nije sto procentno tačno, zapravo, često je daleko od toga. Nakon izgubljene partije uvek krenite od sebe, pitajte “Gde sam pogrešio, šta sam mogao bolje da uradim?”.

LoL četvrtak 25.01. 22:56 Komentara: 4

Nunu se vraća u LoL metu?

Nunu je jedan od heroja koji se nije baš najbolje snašao sa novim runama. Kao što je slučaj sa Dravenom i mnogim drugim herojima, Nunu jednostavno nema Keystone koji se najbolje može upotrebiti za njegov gameplay. Zato je Riot našao način da ga učini dobrim u novoj sezoni, a to su promene kakve na Nunu-u dosad nisu viđene.

LoL subota 13.01. 00:29 Komentara: 4
strana 1 od 37 idi na stranu