Esports B92.net

PSG napušta League of Legends esport

Francuski sportski velikan Pari Sen Žermen objavio je danas na svojoj zvaničnoj esports stranici da će organizacija, bar na neko vreme, napustiti profesionalnu LoL scenu.

nikola savić klan rur
Podeli

Kako se kaže u blogu, nakon opširnih priprema za sezonu 2018. i dugih razgovora sa Riot Games, izdavačem League of Legends, PSG je odlučio da privremeno napusti League of Legends.

Oni, naime, smatraju da veliki rast plata profesionalnih LoL igrača trenutno nije održiv u Evropi, odnosno da ne oslikava ekonomski balanas i realno stanje u rastu broja posmatrača EU LCS. Kažu takođe da je celokupan sistem podele zarade od reklama, sponzora i drugih stvari koje je organizovao Riot daleko od realnih potreba da se isprate i isplate svi troškovi koje jedan vrhunski LoL tim u Evropi nosi.

Kao rezultat tih procena, Riot je rešio da stavi na led sve vezano za LoL tim. Na kraju, oni naglašavju da ovo nikako ne znači i smanjivanje investiranja u esport, i da pored FIFA i Rocket League igrača trenutno imaju u plan još novih divizija, o kojima će najave stići kada bude sve spremno.

LoL

G2 oformio tim za osmu sezonu EULCS-a!

Kao što je najavljeno još nakon grupne faze Worlds takmičenja, četvorostruki prvak EULCS-a u novu sezonu ućiće sa drugačijim timom. Nakon prelaska njihovog bot lejna, Zvena i Mithy-ja, u TSM i junglera, Trick-a, u korejski bbq Olivers, bilo je jasno da će novi tim biti oformljen oko njihovog mid lejnera, Perkza.

LoL subota 9.12. 22:26 Komentara: 0

Bjergsen savladao Fakera na 1v1 takmičenju!

Jedan od najtalentovanijih mid lejn igrača Evrope, ako ne i trenutno najbolji evropski mid lejner, Bjergsen, napravio je veliko iznenađenje na All Star takmičenju u kategoriji 1 na 1, savladavši nejboljeg League of Legends igrača svih vremena, Faker-a!

LoL subota 9.12. 22:10 Komentara: 4

Još jedno ispadanje u grupi - Amerika završila LoL All Star

Veoma poznata šala League of Legends zajednice na račun Severne Amerike opet je proradila. Iako All Star turnir nije od velike važnosti po svet Esporta, već je organizovan da zabavi publiku širom sveta, predstavnici Severne Amerike još jednom nisu uspeli da se plasiraju van grupne faze i završavaju svoje učešće na samom startu turnira.

LoL subota 9.12. 22:08 Komentara: 0

Clutch Gaming predstavio tim za NALCS sezonu 8

Novajlija u američkoj League of Legends ligi, ekipa Clutch Gaming, predstavili su svoju petorku za osmu sezonu NALCS-a, a najveće iznenađenje u rosteru ekipe definitivno predstavlja najbolji evropski mid lejner, Febiven.

LoL četvrtak 7.12. 12:48 Komentara: 0

I KK Cedevita ulazi u esport?

Nakon ulaska Zvezde i Partizana u esport, kao prvih klubova sa ovih prostora, bilo je samo pitanje dana kada ćemo videti da i ostali klubovi u regionu krenu da preuzimaju ovakve korake.

LoL petak 1.12. 23:02 Komentara: 1

Poznata imena četiri nova učesnika NALCS lige

Uvođenjem franšiza u američku League of Legends ligu, otvorilo se mesta za nove učesnike. U samu ligu ušli su Optic, kao i NBA timovi Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors i Houston Rockets, a ove košarkaške organizacije dali su imena svojim esports timovima.

LoL petak 17.11. 15:39 Komentara: 3
strana 1 od 35 idi na stranu