PSG napušta League of Legends esport

Francuski sportski velikan Pari Sen Žermen objavio je danas na svojoj zvaničnoj esports stranici da će organizacija, bar na neko vreme, napustiti profesionalnu LoL scenu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 06.10.2017.

14:19

PSG napušta League of Legends esport

Kako se kaže u blogu, nakon opširnih priprema za sezonu 2018. i dugih razgovora sa Riot Games, izdavačem League of Legends, PSG je odlučio da privremeno napusti League of Legends.

Oni, naime, smatraju da veliki rast plata profesionalnih LoL igrača trenutno nije održiv u Evropi, odnosno da ne oslikava ekonomski balanas i realno stanje u rastu broja posmatrača EU LCS. Kažu takođe da je celokupan sistem podele zarade od reklama, sponzora i drugih stvari koje je organizovao Riot daleko od realnih potreba da se isprate i isplate svi troškovi koje jedan vrhunski LoL tim u Evropi nosi.

Kao rezultat tih procena, Riot je rešio da stavi na led sve vezano za LoL tim. Na kraju, oni naglašavju da ovo nikako ne znači i smanjivanje investiranja u esport, i da pored FIFA i Rocket League igrača trenutno imaju u plan još novih divizija, o kojima će najave stići kada bude sve spremno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: