Worlds iznenađenje – Gigabyte i AHQ savladali favorite

Dva iznenađenja obeležila su prvi dan Worlds grupne faze. Mečevi su bili i više nego uzbudljivi za gledanje, a Gigabyte Marines i AHQ predstavljaju highlight prvog dana svojim pobedama.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Četvrtak, 05.10.2017.

16:35

Worlds iznenađenje – Gigabyte i AHQ savladali favorite

Grupa C jedina je grupa u kojoj nismo videli iznenađenje. Royal Never Give Up je, uprkos malo slabijem startu meča, ubedljivo savladala debitanta, turski Fenerbahce. Ulogu favorita opravdao i korejski predstavnik i vicešampion prošlogodišnjeg svetskog prvenstva, Samsung Galaxy, koji je ubedljivo savladao četvorostrukog šampiona Evrope, ekipu G2. Ovim pobedama azijske ekipe nalaze se na vrhu grupe C posle prvog dana, a ovi timovi neće nastupati drugog dana, pa se nastavak raspleta grupe C očekuje za vikend kada će se odigrati još četiri meča u ovoj grupi.
Grupa B donela nam je jedan od najzanimljivijih mečeva dana. Prvo je Longzhu savladao Immortals posle dosta muka. Američki predstavnik odigrao je odličnu partiju i pokazao da će definitivno važiti za konkurenta za plasman u četvrtfinale. Drugi meč grupe B je prvo iznenađenje dana, u kojem se vijetnamski tim Gigabyte Marines susreo sa evropskim predstavnikom Fnaticom. Iako mnogi vide Gigabyte kao autsajdera, naša predikcija da će Gigabyte doći do iznenađujuće pobede ipak je bila tačna. Jungler vijetnamske ekipe, Levi, igrao je Nocturne-a, dok je support ekipe, Nevan, igrao Lulu bez Flash-a, umesto kojeg je uzeo Ignite u kombinaciji sa Heal-om. Meč je obeležila i “krađa” pentakill-a midlejnera Gigabyte-a, koji se posle Quadrakilla njegovog saigrača, iskoristio Teleport, Flash i ulti kako bi do poslednjeg igrača Fnatica stigao pre svog ADC-a i tako mu ukrao pentu. Još jedno iznenađenje, ovoga puta dogodilo se u grupi A. SKT je bez velikih poteškoća savladao Cloud9. Vicešampion summer splita Koreje odigrao je jedan od boljih mečeva u poslednjih par meseci i ostavlja utisak da ovakom igrom može osigurati i četvrtu titulu šampiona sveta, dok Cloud9 ne uspeva da pokaže igru kao u Play-In fazi. Meč je obeležio 1v2 potez mid lejnera SKT-a, Fakera, koji je još jednim outplayom pokazao zašto važi za najboljeg igrača sveta. Drugi upset dana napravio je prvi predstavnik Tajvana, AHQ Esports, koji su posle više od 50 minuta igre savladali šampiona Kine, EDward Gaming. Iako je gejm trajao 53 minuta, samo 23 killa napravljeno je od strane ove dve ekipe. Meč je pravi prikaz trenutne mete u kojoj se ADC igrači takmiče u tome koji će više zaštite dobiti od svojih saigrača i izneti partiju. Iako je ADC ekipe AHQ, AN, bio jak sa Twitchom ekipa nije uspela da istopi igrače EDward Gaminga sve do samog kraja kada je jedan od mnogobrojnih pokušaja engage-a konačno završen uspešno u korist tajvanskog predstavnika.
Drugi dan donosi nam prve mečeve grupe D u kojoj ćemo videti prvi kinesko-evropski okršaj, kao i duel između ekipa Team SoloMid i Flash Wolves. Pored mečeva grupe D, druga runda mečeva održaće se u grupama A i B. Ovako izgleda raspored mečeva za drugi dan Worldsa:
Mečevi se igraju u petak od 9h, a prenos će biti na Twitch kanalu Riot Games-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: