Esports B92.net

LoL: Play In faza za Worlds 2017 startuje u subotu!

Direktno kvalifikovane ekipe saznale su svoje protivnike u žrebu održanom pre nešto više od 10 dana, a ostalo je da se sazna koje četiri ekipe će popuniti poslednja mesta u grupama za ovogodišnje svetsko prvenstvo.

Nikola Milićević
Podeli

Dvanaest ekipa biće podeljeno u četiri grupe po tri ekipe, a dve najbolje ekipe izaći će iz svake grupe u plej-of poslednje runde kvalifikacija za LoL svetsko prvenstvo. Pored ekipa iz Wild Card regiona, u play in fazi imaćemo prilike da gledamo i treće najbolje ekipe iz Amerike, Evrope i Kine, odnosno timove Cloud9, Fnatic i World Elite. Vikend je rezervisan za grupe A i B, u kojima se nalaze Cloud9 i World Elite. Nema sumnje da će prošlogodišnji učesnici Worldsa biti favoriti za prvo mesto u svojim grupama, ali kako nas je sam Worlds navikao, ekipe wild card regiona uvek su spremni na iznenađenje.

.

S obzirom na to da se za vikend igraju grupa a i b, ponedeljak i utorak biće dani kada će se odigrati mečevi grupa c i d. Fnatic je bez sumjne favorit grupe c, dok u grupi d nema ni jedne ekipe iz “jačih” regiona, pa će grupa d biti možda i najneizvesnija. Po prognozi Riotovih analitičara, najveće šanse za prolaz grupe imaju ekipe Fenerbahce iz Turske i Hong Kong Attitude, kojoj samo ime kaže odakle dolazi. Glavno pitanje jeste mogućnost ovih timova u plej-of fazi kada će se sastati sa jednom od dve najbolje ekipe iz drugih grupa u BO5 seriji.

.

Play In faza održaće se gde i sam Worlds, u Kini, pa će prenos ovih mečeva početi već u 7h ujutru po našem vremenu, dok sam Worlds počinje nedelju dana kasnije.

Izvor: Klan RuR

LoL

Fnatic, Cloud9, World Elite i Fenerbahce igraju Worlds!

Sedam dana borbe bilo je potrebno da konačno dobijemo poslednja četiri učesnika grupne faze LoL svetskog prvenstva za 2017. godinu. Play-in faza završena je plasmanom favorita grupa. Fnatic, Cloud9 i Team World Elite ubedljivo su obezbedili učešće na još jednom Worlds takmičenju, dok će favorit grupe D, Fenerbahce, zabeležiti svoj prvi internacionalni nastup.

LoL petak 29.09. 12:22 Komentara: 3

Samsung Galaxy demolirao KT Rolster i plasirao se na Worlds

U subotu je odigran korejski promotion tournament koji je odlučivao koji učesnik LCKja će biti poslednji, treći, predstavnik Južne Koreje na Wolrdsu. Iako je finale promotion turnira odigrano između ekipa Samsung Galaxy i KT Rolster, duel za završio ranije nego očekivano. Samsung Galaxy odneo je ubedljivu pobedu.

LoL nedelja 3.09. 14:25 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu