Esports B92.net

Deset godina The International šampionata: Prvi deo

Od skromnih početaka u Warcraft III World Editoru, preko kreativnih šaka dotičnog IceFrog-a, pa sve do praga Valve korporacije i velelepnih turnira sa najvećim nagradnim fondom u istoriji esporta. Govorimo naravno o jednoj od najpoznatijih igara i esporta na čitavom svetu – Doti 2. Ovde smo da vas sprovedemo kroz svaki The International Dota 2 šampionat.

Božidar Radovanović RUR
Pošaljite komentar
 1. Inače imam 36 godina i igram Dotu kao i CS bukvalno od kad su se pojavili. CS još pre 20ak godina kao klinci visili u igraonicama, na noćnim i turnirima. Tome nije bilo kraja. Dana naravno CS GO. Dotu od kad je izašla kao prvi mod za warcraft ako se neko seća, to je bio mod sa Captain America herojem itd. ne sećam se ni da li se to još zvalo Dota tada.
  I za to vreme ispratio sam sve što je iole vredno izlazilo za competitive multiplayer i nikad nisam video igricu ni približno dobru kao ove dve.
  Inače ovaj dečko je sve u pravu i osim "bednih" 80000 jer to nije uopšte malo kao ni merilo čoveka. Ja zarađujem približno tu svotu i imam još mnogo drugih interesovanja i hobija pa uvek nadjemo vremena za gaming jer je deo mene od kad sam bio dete i uvek ću igrati makar ove dve igre. Do kraja života. Uvek će biti vremena da se pecnu CS i Dotica u trenucima dokolice. A TI je čudo od turnira, neuporediv u svetu eSporta.
   (4k4.Dex, 29. decembar 2020 11:33)

  # Link komentara

 2. Neverovatna igra voleli je ili ne. Dok trepnes prodju sati igranja i kazes sebi ma samo jos ova partija. Koliko samo igara ne bi postojalo da nije ove, obelezila jedan gaming period.
  (esco, 26. decembar 2020 01:54)

  # Link komentara

 3. Celu eru online kompetitivnog gaminga su obeležile samo dve igre, tj. dve kompanije ostalo je sve šuplja priča.
  Valveov, Half Life iz kojeg je nastao Counter Strike i i Blizardivi Star Craft i Warcraft iz kog je nastala Dota.
   (4k4.Dex, 25. decembar 2020 22:05)

  # Link komentara

 4. Takodje je samo pratim, i to pretezno TI jer za drugo nemam vremena. Ranije sam pratio i ostale sportove ali ni jedan mi nije ni blizu zanimljiv i interesantan kao ova igra.
  Iste komentare dobijam da sam ovo i ono sto gledam kako drugi igraju, ali to su komentari od ljudi koji ne rade za vise od 80 000 dinara i KUKAJU u zivotu, dok ja imam 2 nekretnine na svoje ime i firmu koja godisnji bruto ima preko 800000e.
  Pozdrav za sve dotase, da nije ove igre ne bih upoznao sebe i svoje prednosti i mane.
   (vkz, 25. decembar 2020 20:10)

  # Link komentara

 5. Legende na slici. Kad krenu da mi pametuju sto s vremena na vreme gledam uzivo partije sa velikih turnira, kao gledas kako drugi igraju igrice, ti si lud, itd. Pa ljudi, kako neko voli da gleda odbojku, tenis, ragbi, itd. Ja tako volim ovu igru, umesto gore nabrojanih. Iako nemam vremena sa je vise igram, zauvek cu voleti ovu igru i gledati i pratiti kad god mogu. Samo gutajte Puppy i Dendi (iz ove ekipe), jer su ostali u penziji :) poz i gl hf dota 2 fanovi :)
   (kD, 25. decembar 2020 10:59)

  # Link komentara

 6. U trenucima dosade da nema Dote ja ne znam sta bih sa sobom. Na nju sam navikao, igram je od 2006e, i tvrdim da je najzaranznija igra ikad. Prati me od oanovne do kraja studija na faksu Neverovatno je koliko moze da se napreduje kroz igru, i koliko fora i taktika ima.
  Hvala ekipi iz b92 jao jedan od retkih medija koje pisu o ovoj igri.
   (Shomyy, 24. decembar 2020 20:49)

  # Link komentara