Esports B92.net

Merkel-Šluc dogovor: Priznaćemo esport kao sport

Prošlo je više od 3 meseca kako su u Nemačkoj održani savezni izbori, a vlada u zemlji još uvek nije formirana, i pregovori su, prema rečima same Angele Merkel, veoma teški i ne nazire im se kraj.

nikola savić klan rur
Pošaljite komentar
 1. Ja pomislio Markel Fulc!Hajhah
   (jcgv, 10. februar 2018 12:05)

  # Link komentara

 2. Malo je to blesavo. Kad se zaradjuje lova od besomucnog igranja igrica iliti treniranja, onda je sport. Ako to radis bez love, kod keve i caleta u sobi, onda je bolest. Tako bar tvrde strucnjaci...
   (milan, 8. februar 2018 00:57)

  # Link komentara

 3. Ja mislim da bi esport pre svega trebalo uvrstiti u umetnost strateškog donošenja odluka. Da bi neko bio dobar u ovim igricama nije potrebna samo veština već i mašta. Ovo je mnogo komplikovanija stvar od fudbala ili bilo kojeg sporta.
   (Nikola, 7. februar 2018 11:50)

  # Link komentara

 4. Profesionalni gejming se po pitanju obrta novca brzo priblizava tradicionalnim sportovima . Mnogo se ulaze a mnogo i zaradjuje. Profi igraci ulazu u sebbe kao i ostali sportisti, imaju svoje ljude oko sebe, treniraju po ceo dan itd. I zato sve to treba regulisati zakonom. Ne mora profi gejming da bude olimpijski sport, to je svet za sebe i neka tako ostane. Koga zanima neka prati koga ne zanima ima drugih sportova.
  (Dovla, 6. februar 2018 16:31)

  # Link komentara

 5. A vi ste kraljevi bre. Igrate igre citav zivot, mozak na mod 15 godina i briga vas za sve.
   (boki, 6. februar 2018 16:14)

  # Link komentara

 6. Kakav li unutrašnji sukob sad imaju ovi naši "patrijahalni", s jedne strane "video igre nisu sport, zapad nam kvari decu!", a sa druge strane pametna Rusija među prvima uvela esport u red sportova i na normalan način regulisala ovo važni pitanje za budućnost. Kako sad protiv majke Rusije?
  (Budala, 6. februar 2018 16:11)

  # Link komentara

 7. Ne treba e-sportu nikakvo statusno ili instuticionalno priznanje a ponajmanje uvrscavanje u red olimpijskih sportova uz hokej na travi i badminton )))
  Gejmeri imaju svoj svet i put.... cao zdravo ne bih Vas vise zadrzavao )))
  (bobi_krofna, 6. februar 2018 14:55)

  # Link komentara