HotS: Gen.G odbranio titulu, Dignitas propustio priliku za preokret!

U ranu nedelju ujutru po našem vremenu odigrano je finale trećeg po redu HGC šampionata, i Gen.G je postala prva ekipa koja je u vitrinu stavila dva najvažnija trofeja u ovoj igri - trofeje šampiona sveta.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 05.11.2018.

05:35

HotS: Gen.G odbranio titulu, Dignitas propustio priliku za preokret!

Tako su fanovima ovog tima priredili ogromnu radost, nakon što su njihove LoL kolege ispale u ranoj fazi LoL Worldsa. Barem je jednu titulu Gen.G odbranio.

U finalu su prošlogodišnju titulu, kada su igrali kao MVP Black, branili protiv Dignitasa, najjače ekipe iz ostatka sveta, Bila je to repriza epskog deula sa Mid-season Brawl, kada smo gledali jednu od najboljih serija u Heroes of the Storm istoriji, ali na žalost po pubiku i Dignitas, istorija se nije ponovila na BlizzConu, te Gen.G nije dozvolio Dignitasu priliku za revanš, dobivši ubedljivo sa 3-0.

Jednostavno, Gen.G je došao po ono što je želeo, a to je titula, i spremili su se vrhunski, ne želeći da daju ni trunku prilike bilo kome da pomisli drugačije. Finale pre finala bio je polufinalni duel protiv Team Liquid, u kome je Gen.G jedva prošao dalje.

Prve dve partije u finalu, na Dragon Shire i zatim Tomb of the Spider Queen, su bile potpuno u kontroli Gen.G, koji je imao savršene rotacije i gankove, i prosto se činilo da je ljubimac evropske publike nemoćan da bilo šta uradi. Onda je došao treći meč, igrao sa Infernal Shrines, i Dignitas je shvatio da je vreme da povuku njihov specijalitet, Stiches+Medivh kombo, po kome su nadaleko poznati.

I oh, kako im je taj kombo savršeno radio tokom partije, ubijali su i levo i desno, Gen.G prosto nije znao gde se nalazi, imali su apsolutnu kontrolu partije i celu igru u rukama, u jednom trenutku je bilo 12-1 u ubistvima za Dignitas, sve je izgledalo savršeno za Evropljane, kao da počinje taj veliki preokret, kao da ćemo videti reprizu epskih duela iz Jenćepinga, ali jedna odluka, jedan "poziv" kapitena, i sve je bačeno. Prilikom poslednjeg Punishera koga su dominantno uzeli, krenuli su na Keep, uzeli Keep, ali tu nisu stali, želeli su odmah i Core i pritisli su, igrali su oko njega portalima kako bi izbegavali neprijatelja, ali Core da uzmu nisu uspeli, ostao je na par procenata života, a oni počišćeni.

To je bio signal za Gen.G da momentalno krene na nebranji top Keep koji je sve vreme pušovan od strane Shaman kampa, brzo su uzeli Keep i zatim oni odradili uspešan udar na Core i tako uzeli praktično 99% izgubljenu partiju. Šok za sve koji su gledali je bila završnica te partije, ali daleko od toga da Gen.G i tu partiju nije dobio zasluženo.

Na kraju, još jedan sjajan HotS esport događaj je za nama, puno fenomenalnih mečeva, krunisan je novi-stari šampion, a nama ostaje samo da sa nestrpljenjem čekamo novu sezonu i vidimo kako će fenomenalni Rich da igra kada stinge mala Orphea, koja deluje kao savršeni heroj za njega.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: