HotS: Ballistix posle preokreta do titule na Eastern Clashu!

Završen je najveći događaj sezone kada je u pitanju istočna scena Heros of the Storm esporta – Eastern Clash!

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 18.03.2018.

17:20

HotS: Ballistix posle preokreta do titule na Eastern Clashu!

IZVOR: Klan RUR

U velikom finalu sastali su se Ballistix i KSV Black, u reprizi meča iz finala gornjeg dela bracketa, kada je KSV Black ubedljivo savladao Ballistix sa 3-0, što im je omogućilo automatsku prednost od 1-0 u grand finalu.

KSV Black je u ovo finale ušao kao veliki favorit i delovalo je kao da će to zvanje i opravdati, sve do pretposlednje partije u seriji. Igrala se mapa Tomb of the Spider Queen i dobar deo početka i sredine meča KSV je imao jaku kontrolu partije i prednost u iskustvu, i pored toga što je Ballistix uspeo da otvori sredinji lejn jednim jakim naletom, kada je KSV ostao bez Keepa na midu.

KSV je bio u tolikoj prednosti da su do levela 20 stigli tek kada je Ballistix bio na na početku 17 levela, i delovalo je kao da će ubedljivo dobiti partiju, posebno u trenutku kada su imali team wipe, pauke i Bossa. Tri puta zaredom je KSV platio gemove za pauke u nizu, ali se Ballistix neverovatnom igrom u odsutnim trenucima maestralno odbranio i uspeo da stabilizuje, a zatim i uzme tu partiju i tako meč odvede u gejm 7.

Igrao se Dragon Shire kao poslednja mapa. Delovao je tada KSV pomalo nervozno i to će se i odraziti u poslednjoj partiji. Ballistix je draftovao snažni Tracer-Tassadar kombo, koji će ih i nosti tokom partije. Imali su odlično otvaranje, nekoliko dobrih killova i par prvih Dragona, uspevši rano da otvore donji lejn, pravivši tako pritisak sa katapultima i prebacivši fokus partije na taj lejn. KSV je stalno ulazio u team fightove sa čovekom manje, jer je Blaze konstanno soakovao top i mid, kako bi nekako uspeo da održi XP balans. Tada je delovalo čudno i videlo se da Blaze stalno fali u tim timskim borbama, ali je kasnije taj njegov XP bio presudan u trenucima kada je KSV imao ogromnu priliku da preokrene partiju.

Ballistix je krenuo u push na bot lejnu sa Dragonom kako bi pokušali da završe partiju, ali u tome nisu uspeli, ostavši bez nekoliko heroja usput, i tako otvorili priliku KSV-u za preokret, pogotovo jer je sve to vreme Knight kamp pritiskao top i srušio kule i kapiju na Keepu. KSV to sjajno koristi, uzima par kampova i kreće sa pritiskom na bot lejnu, uspevši da uzme donji Keep i partija je bila pred preokretom, ali baš kao i u prošloj partiji, Ballistix sjajno brani nekoliko pokušaja da se partija završi, i u poslednjem uspeva da potpuno počisti KSV i tako krene direktno na Core i uzme titulu.

Ballistix je tako postao šampion Eastern Clasha u 2018. godini potpuno zasluženo, jer su nam prikazali sjajnje partije u finalu, pogotovo u trenucima kada se činilo da je sve izgubljeno za njih. Ovo je velika stvar za ove momke i posebno za samu organizaciju i njihovog glavnog spoznora, kome se odluka da ostanu na sceni potpuno isplatila.

Ukoliko ste propsutili ovo sjajno finale, preporučujemo vam da ga obavezno pogledate. VOD možete naći na zvaničnom Twitch kanalu, a uskoro će partije biti okačene i na Heroes Esports Youtube kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: