Esports B92.net

HotS:Dignitas u epskoj završnici do titule na Western Clash!

Sinoć smo imali prilike da gledamo jedno od najboljih finala u dosadašnjoj istoriji Heroes of the Storm esport scene.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

U velikom finalu najvećeg HotS turnira sezone u Katovicama, The Western Clash, sastali su se evropski timovi Zealots i veliki Dignitas. Nakon odličnog otvaranja u prvom danu, Tempo Storm drugog dana nije uspeo da nastavi istim tempom, pa je najpre stao pred Dignitasom u finalu winnnera, a zatim ih je i u donjem delu bracketa počistio tim Zealots, koji je pre toga izbacio i prošlogodišnje finaliste Fnatic.

Veliko finale i epska borba u svih 7 partija, i na kraju rezultat 4-3 za Dignitas, koji je uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Ali kakav je to zadnji meč bio na Towers of Doom, vredan da uđe u istoriju kao jedan od najboljih gejmova ikada. Čitavu partiju se činilo da Dignitas drži sve konce u svoji rukama i pokako uzima altar po altar i kida život Coru protivnika.

Ostao je Zealots na svega 10 života Corea, u odnosu na protivničkih 25-30 i tada se činilo da je to to, da će iskusni Dignitas lagano privesti partiju kraju u svoju korist, ali tada počinje haos i neke od najuzbudljivijih timskih borbi ikada viđenih u HGC. Zealots uspeva u potpunosti da se vrati u igru, preuzima kontrolu mape i sustiže level protivnika, uzimaju Bossa i čak preti da preuzme sve kule pod svojom kontrolom, ali u poslednjem timskom fajtu Dignitas posle razmene nekoliko neverovatnih poteza uspeva da izađe kao pobednik, uzme poslednji Altar što im omogućava da otrče na binu i podignu pehar šampiona Western Clasha, drugu godinu zaredom.

Ovom pobedom obezbedili su direktni plasman na BlizzCon, ali i ček na 30 000 dolara, koliko pripada šampionu. Ukoliko niste imali prilike sinoć da gledate poslednji meč velikog finala, to vam obavezno preporučujemo, VOD možete videti ispod:

HotS

HotS: Srpski LastHope je novi igrač Fnatica!

Petar “LastHope” Kovačević, najbolji srpski Heroes of the Storm igrač i jedan od najboljih evropskih Hero League igrača, od danas je i zvanično postao igrač jednog od najboljih svetskih HotS timova i uopšte verovatno i najvećeg svetskog esport brenda – tima Fnatic.

HotS četvrtak 24.05. 20:16 Komentara: 8

HotS: Stigao je novi balans patch

Noćas je na evropske Blizzard servere stigao novi balans patch i čini se da donosi tako puno toga što su se igrači i nadali da će doći, kao da je bio usmeren direktno ka željama igrača.

HotS četvrtak 10.05. 17:16 Komentara: 0

HotS: Fenix nerf, buff za svima omiljenog pandu Chena

U noći između srede i četvrtka stigao je najnoviji patch sa balans izmenama za popularnu Blizzard mobu Heroes of the Storm, nakon što je prvobitno nastao problem sa patchovanjem zbog novog UI sistema, koji je pravio bagove, pa je morao da bude uklonjen.

HotS četvrtak 12.04. 13:01 Komentara: 3

HotS: Fenix spotlight video!

U četvrtak nam je posle skoro mesec i po dana pauze otkriven novi HotS heroj koji stiže u Nexus - legendarni Protoss ratnik Fenix, u njegovoj Dragoon fromi.

HotS petak 16.03. 19:38 Komentara: 0

HotS: Fenix stiže u Nexus!

Nakon skoro mesec i po dana čekanja, konačno smo dobili najavu za novog Heroes of the Storm heroja! U pitanju je Protoss Fenix, i to u njegovoj Dragoon formi, kako su fanovi i želeli!

HotS četvrtak 15.03. 18:37 Komentara: 3
strana 1 od 13 idi na stranu