Esports B92.net

HotS:Dignitas u epskoj završnici do titule na Western Clash!

Sinoć smo imali prilike da gledamo jedno od najboljih finala u dosadašnjoj istoriji Heroes of the Storm esport scene.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

U velikom finalu najvećeg HotS turnira sezone u Katovicama, The Western Clash, sastali su se evropski timovi Zealots i veliki Dignitas. Nakon odličnog otvaranja u prvom danu, Tempo Storm drugog dana nije uspeo da nastavi istim tempom, pa je najpre stao pred Dignitasom u finalu winnnera, a zatim ih je i u donjem delu bracketa počistio tim Zealots, koji je pre toga izbacio i prošlogodišnje finaliste Fnatic.

Veliko finale i epska borba u svih 7 partija, i na kraju rezultat 4-3 za Dignitas, koji je uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Ali kakav je to zadnji meč bio na Towers of Doom, vredan da uđe u istoriju kao jedan od najboljih gejmova ikada. Čitavu partiju se činilo da Dignitas drži sve konce u svoji rukama i pokako uzima altar po altar i kida život Coru protivnika.

Ostao je Zealots na svega 10 života Corea, u odnosu na protivničkih 25-30 i tada se činilo da je to to, da će iskusni Dignitas lagano privesti partiju kraju u svoju korist, ali tada počinje haos i neke od najuzbudljivijih timskih borbi ikada viđenih u HGC. Zealots uspeva u potpunosti da se vrati u igru, preuzima kontrolu mape i sustiže level protivnika, uzimaju Bossa i čak preti da preuzme sve kule pod svojom kontrolom, ali u poslednjem timskom fajtu Dignitas posle razmene nekoliko neverovatnih poteza uspeva da izađe kao pobednik, uzme poslednji Altar što im omogućava da otrče na binu i podignu pehar šampiona Western Clasha, drugu godinu zaredom.

Ovom pobedom obezbedili su direktni plasman na BlizzCon, ali i ček na 30 000 dolara, koliko pripada šampionu. Ukoliko niste imali prilike sinoć da gledate poslednji meč velikog finala, to vam obavezno preporučujemo, VOD možete videti ispod:

HotS

HotS: Fenix spotlight video!

U četvrtak nam je posle skoro mesec i po dana pauze otkriven novi HotS heroj koji stiže u Nexus - legendarni Protoss ratnik Fenix, u njegovoj Dragoon fromi.

HotS petak 16.03. 19:38 Komentara: 0

HotS: Fenix stiže u Nexus!

Nakon skoro mesec i po dana čekanja, konačno smo dobili najavu za novog Heroes of the Storm heroja! U pitanju je Protoss Fenix, i to u njegovoj Dragoon formi, kako su fanovi i želeli!

HotS četvrtak 15.03. 18:37 Komentara: 3

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu