HotS: Maiev Shadowsong, anti-mobility assassin!

Nakon zaista sjanog meča između Fnatica i tima Method u EU HGC, konačno smo večeras imali prilike da odgledamo Hero Spotlight za najnovijeg heroja kojim nam stiže u Heroes of the Storm, Maiev Shadowsong.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 26.01.2018.

21:43

HotS: Maiev Shadowsong, anti-mobility assassin!

Izvor: Klan RUR

Maiev pripada klasi Assasina, i to onaj tip kakav su HotS igrači već skoro godinu dana tražili, nekog ko će kaunterovati hajpermobilne heroje koji su stigli sa Overwatch karakterima, kao što su Genji, Tracer i Hanzo. Baš u duhu Wardenke, koja je čuvar večitog zatvora, ona protivničkim herojima ograničava slobodu kretanja.

Njen kit je takav da ima veoma jak CC u vidu ograničavanja kretanja heroja i dobrog AoE damagea, dok su njene mane to što praktično nema načina da se leči niti da burstuje pojedinačne mete.

Njen trait je Vault of the Wardens, koji vam omogućava da bukvalno skočite u vis i izbegnete bilo kakav damage ili abilitije protivnika u tom trenutku, idealno za izbegavanje ključnih skilšotova, cc-a ili velikog damage bursta. Pametno korišćenje ovog Traita vam može omogućiti da protivniku potrošite ključne abilitije u odsudnom trenutku.

Njeno Q je dobri stari Fan of Knives, koji je izvor velike količine AoE damagea. Polje efekta je u obliku "banane" okrenute ka heroju i ukoliko udari barem dva protivnika, cooldown se značajno smanjuje, što vam omogućava da stalno spamujete Q za konstantan damage.

Njeno W se zove Umbral Bind i izgleda posebno fenomenalno. Kada ga aktivirate, njen sledeći napad udara u luku ispred nje i svaki heroj koji bude njime pogođen postaje "vezan" neko vreme za Maiev, tako što u određenom radijusu oko nje bivaju odbačeni nazad ka njoj ukoliko pokušaju da pobegnu.

Na kraju, njeno E je istovremeno i agresivni i defanzivni mobilni mehanizam. Zove se Spirit of Vengeance i sa njime kastujete Spirit koji se kreće pravolinijski u pravcu kastovanja i nanosi štetu neprijateljima usput, i kada dođe do kraja puta kratko zastane i zatim se vrati nazad, nanoseći damage i ka nazad. Dok sve ovo traje vi se u svakom trenutku možete blinkovati na poziciju Spirita, tako što kliknete E.

Od njena dva Heroica, prvi se zove Containment Disc i vrlo je sličan kao Cocoon kod Anub'araka.

Za razliku od Cocoon, ovo je skillshot, ali sa potencijalno moćnijim efektom. Bacite vaše sečivo ka protivničkom heroju, i ukoliko ga pogodi, možete u kratkom vremenskom periodu ponovo pritisnuti R, i time ga zatvoriti i izolovati u kristalu, potpuno ga stavljajući van partije i istovremeno mu uklanjate sav vision mape. Savršeno za izolaciju ključnih heroja tokom Team Fighta.

Drugi Heroic deluje mnogo zanimljivije. Zove se Warden's Cage i stvara krug od osam Wardena koji zatvara sve heroje unutar kruga. Ukoliko pokušaju da izađu iz njega, jedan od Wardena ih odbije nazad ka centru kruga, i pritom nestaje pa se na njegovom mestu otvara prolaz za izlaz. Veoma, veoma moćan Heroic koji ne samo da ubija mobilnost heroja, već i značajno doprinosi dobrom kombinovanju moćnih Heroica za neke zaista spektakularne poteze.

Jedva čekamo da vidimo spisak talenata, kao i samu Maiev na delu i njene brojke, ali naši prvi utisci su da izgleda zaista moćno i pre svega originalno, pritom savršeno ispunjavajući fantaziju u duhu moćne Wardenke. Uživajte u Spotlightu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: