Esports B92.net

KSV Black doživeo debakl na startu HGC 2018!

Odmah da raščistimo ako ste se zbunili u naslovu. Da, pričamo o bivšem MVP Blacku. Pričamo o najboljem timu na svetu. Pričamo o pobedniku BlizzCona! Nismo mogli da poželimo bolji start HGC-a.

nikola savić klan rur
Podeli

HGC u Koreji počeo je nešto ranije u odnosu na Evropu po našem vremenu, tako da su oni zvanično otvorili novu sezonu. Odmah na startu u prvom kolu susreli su se KVS Black i Tempest. Ni u ludilu nismo mogli da zamislimo ovakav ishod meča – Tempest je slavio rezultatom 3-0!

Već dovoljno ludila je napisano u prethodnoj rečenici. 3-0 protiv najboljeg tima na svetu je ogromno iznenađenje. Ok, Tempest nije tek samo neki tim, ali pored KVS Blacka i Ballistixa ragirani su tek kao treći tim u Koreji. Nekada su harali HotS scenom, ali to je bilo još 2016. godine. Nego dosta o tome šta je bilo, da vidimo mi šta se to desilo danas.

KVS Black je krenuo dominantno odmah u prvoj partiji. Igrali su Cursed Hollow, mapa na kojoj Black ima skor 18-2. Vodili su ceo gejm, spustili su core na 51%, partija koja nije mogla da se izgubi. Ipak sjajnim potezom na Falstadu koji je odleteo iza neprijatelja i Gustovao ceo tim, Tempest je konačno uspeo da dobije team fight koji se kasnije ispostavio kao presudan trenutak za pobedu.

U drugoj partiji videli smo nešto neviđeno na pro sceni – Tyrael Jugment i Falstad sa Hinterland Blastom. Može li luđe? Malo kada se bolje analizira ova odluka zapravo je fantastična. Jedina činjenica zbog koje su se odlučili za ovu ludu taktiku jeste nedostatak Cleansa na strani KVS Blacka. Lucio nije mogao apsolutno ništa protiv ovog komboa.

Treći gejm već je bilo kasno. Black očigledno nije uspeo da se oporavi od udarca i Tomb of the Spider Queen bila je bukvalno grobnica za svetskog prvaka. Za razliku od KVS Blacka koji se pripremao za novu metu i kako da ukombinuju Junkrata i Hanzao u igru, Tempest je analizirao dobro svog protivnika i dobro se pripremio.

Ako je ovo samo početak sezone, onda nas očekuje pravo uživanje. Pratite ostale regione i mečeve tokom ovog vikenda.

Izvor: Klan RUR

HotS

HotS: Srpski LastHope je novi igrač Fnatica!

Petar “LastHope” Kovačević, najbolji srpski Heroes of the Storm igrač i jedan od najboljih evropskih Hero League igrača, od danas je i zvanično postao igrač jednog od najboljih svetskih HotS timova i uopšte verovatno i najvećeg svetskog esport brenda – tima Fnatic.

HotS četvrtak 24.05. 20:16 Komentara: 3

HotS: Stigao je novi balans patch

Noćas je na evropske Blizzard servere stigao novi balans patch i čini se da donosi tako puno toga što su se igrači i nadali da će doći, kao da je bio usmeren direktno ka željama igrača.

HotS četvrtak 10.05. 17:16 Komentara: 0

HotS: Fenix nerf, buff za svima omiljenog pandu Chena

U noći između srede i četvrtka stigao je najnoviji patch sa balans izmenama za popularnu Blizzard mobu Heroes of the Storm, nakon što je prvobitno nastao problem sa patchovanjem zbog novog UI sistema, koji je pravio bagove, pa je morao da bude uklonjen.

HotS četvrtak 12.04. 13:01 Komentara: 3

HotS: Fenix spotlight video!

U četvrtak nam je posle skoro mesec i po dana pauze otkriven novi HotS heroj koji stiže u Nexus - legendarni Protoss ratnik Fenix, u njegovoj Dragoon fromi.

HotS petak 16.03. 19:38 Komentara: 0

HotS: Fenix stiže u Nexus!

Nakon skoro mesec i po dana čekanja, konačno smo dobili najavu za novog Heroes of the Storm heroja! U pitanju je Protoss Fenix, i to u njegovoj Dragoon formi, kako su fanovi i želeli!

HotS četvrtak 15.03. 18:37 Komentara: 3
strana 1 od 13 idi na stranu