Esports B92.net

KSV Black doživeo debakl na startu HGC 2018!

Odmah da raščistimo ako ste se zbunili u naslovu. Da, pričamo o bivšem MVP Blacku. Pričamo o najboljem timu na svetu. Pričamo o pobedniku BlizzCona! Nismo mogli da poželimo bolji start HGC-a.

nikola savić klan rur
Podeli

HGC u Koreji počeo je nešto ranije u odnosu na Evropu po našem vremenu, tako da su oni zvanično otvorili novu sezonu. Odmah na startu u prvom kolu susreli su se KVS Black i Tempest. Ni u ludilu nismo mogli da zamislimo ovakav ishod meča – Tempest je slavio rezultatom 3-0!

Već dovoljno ludila je napisano u prethodnoj rečenici. 3-0 protiv najboljeg tima na svetu je ogromno iznenađenje. Ok, Tempest nije tek samo neki tim, ali pored KVS Blacka i Ballistixa ragirani su tek kao treći tim u Koreji. Nekada su harali HotS scenom, ali to je bilo još 2016. godine. Nego dosta o tome šta je bilo, da vidimo mi šta se to desilo danas.

KVS Black je krenuo dominantno odmah u prvoj partiji. Igrali su Cursed Hollow, mapa na kojoj Black ima skor 18-2. Vodili su ceo gejm, spustili su core na 51%, partija koja nije mogla da se izgubi. Ipak sjajnim potezom na Falstadu koji je odleteo iza neprijatelja i Gustovao ceo tim, Tempest je konačno uspeo da dobije team fight koji se kasnije ispostavio kao presudan trenutak za pobedu.

U drugoj partiji videli smo nešto neviđeno na pro sceni – Tyrael Jugment i Falstad sa Hinterland Blastom. Može li luđe? Malo kada se bolje analizira ova odluka zapravo je fantastična. Jedina činjenica zbog koje su se odlučili za ovu ludu taktiku jeste nedostatak Cleansa na strani KVS Blacka. Lucio nije mogao apsolutno ništa protiv ovog komboa.

Treći gejm već je bilo kasno. Black očigledno nije uspeo da se oporavi od udarca i Tomb of the Spider Queen bila je bukvalno grobnica za svetskog prvaka. Za razliku od KVS Blacka koji se pripremao za novu metu i kako da ukombinuju Junkrata i Hanzao u igru, Tempest je analizirao dobro svog protivnika i dobro se pripremio.

Ako je ovo samo početak sezone, onda nas očekuje pravo uživanje. Pratite ostale regione i mečeve tokom ovog vikenda.

Izvor: Klan RUR

HotS

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu