Esports B92.net

Tužna vest za HotS scenu – Blumbi i Darkmok napuštaju Liquid

Jeste, videlo se iz aviona da timu ne ide najbolje. Bili smo svesni da kad tad mora da dođe do promene. Ipak, kada konačno do nje dođe ne može da nam ne bude žao. Blumbi i Darkmok od danas zvanično nisu u sastavu Team Liquid HotS tima.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Zašto su baš ovi momci najviše prirasli srcima publike? Zato što je ovaj roster bio najduži sastav ikada na HotS sceni, teško da će neko uspeti da ih nadmaši, možda jedino Fnatic sa sadašnjim rosterom ako nešto ne krene po zlu. Blumbi, Darkmok, Nurok, HasuObs i Splendour zajedno su još od davnog mYinsanitya. Zatim su bili Misfits neko vreme i onda na kraju Team Liquid. Usponi i padovi pratili su ovu petorku, ipak na kraju došlo je vreme za rastajanje.

Poznati komentator, Khaldor, inače možda i čovek koji najviše poznaje sve timove, najavio je još nakon BlizzCona da nas očekuju velike promene u sastavima timova i da ćemo biti šokirani. Smatra se da jedino Fnatic i Team Expert neće promeniti svoje rostere, što je nekako i razumljivo, jer su ipak to dva najbolje plasirana EU tima. Očekujemo čak i promeni u okviru Team Dignitasa, koji je očajno prošao na ovogodišnjem BlizzConu.

Blumbi je na svom Twitter nalogu izjavio da već dugo u tima ne vlada ona stara atmosfera. Nedostatak motivacije, emocije, međusobni odnosi samo su neki od faktora koji su uticali na ovu promenu. Ukoliko vas zanima cela priča koja se krije iza ove odluke možete pogledati na poprilično dugačkom twitu.

Naravno, ni Blumbi ni Darkmok ne žele da odustanu od svoje pro karijere, pa vrlo brzo možemo da ih očekujemo u nekom drugom timu. Što se tiče ostatka Team Liquida, Splendour, HasuObs i Nurok ostaju u timu. Iz Liquida. već za sledeću nedelju najavljuju vest o igračima koji će zameniti ova dva člana.

Kako je počeo ovaj “prelazni rok” ne smemo ni da zamislimo kako će se završiti. Jedno je sigurno – čeka nas veoma zanimljiva sezona naredne godine.

Izvor: Klan RUR

HotS

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0

HGC Finals: Fnatic uz malo muke ipak prolazi dalje

Ponovo manji regioni nisu uspeli da se suprotstave velikim timova. Fnatic i Team Freedom priključuju se MVP Blacku i Tempo Stromu u Top 8 najboljih timova koji će se boriti na BlizzConu za neverovatni nagradni fond od milion dolara.

Fnatic koji je možda imao i najlakšu grupu, ipak se malo više namučio nego što je to očekivano. Prvi meč protiv Dark Sided pobedili su bez poteškoća. Međutim u Winner bracketu protiv drugog NA predstavnika na HGC Finlas malo su se više namučili. Rezultat 2-1 svakako nije nešto što smo očekivali od Fnatica koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje BlizzCona. Ipak je Team Freedom noviji tim na sceni bez preteranog iskustva na ovakvim događajima (Westen Clash je prvi turnir gde su nastupali u LAN varijanti), pa samim tim nije trebao da predstavlja problem za Fnatic.

Fnatic se nije obazirao toliko na novu metu. Nastavili su sa svojom prepoznatljivom igrom sa dobrom upotrebom global heroja, pa smo tako mogli da gledamo Quackniixa u ulozi Falstada više puta, kao i SmX na Brightwingu. Možda će ipak morati malo bolje da prostudiraju ostale timove i neke nove taktike za Top 8, jer u Anaheimu nema mesta za grešku. Pogledajte poslednji team fight na Infernal Shrines koji je doneo Fnaticu prolaz dalje:

HotS subota 28.10. 17:39 Komentara: 0

HGC Finals: Tempo Storm tajnim oružijem do BlizzCona

Manji regioni prvog dana ostaju u senci velikih timova. MVP Black očekivano prolazi dalje bez ikakvog napora, sa skorom 4-0. Ipak, pravi MVP prvog dana iz grupe A definitivno je Tempo Storm. Kažu: “Po jutru se dan poznaje”. Ako ćemo suditi BlizzCon po grupi A, čeka nas neverovatno uzbuđenje do kraja HGC lige.

HotS petak 27.10. 14:58 Komentara: 0
strana 1 od 3 idi na stranu