Esports B92.net

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Krećemo pregled odmah od Experta! 2-0 protiv velikog Dignitasa niko nije očekivao. Svi su bili na strani najtrofejnijeg EU tima. Svi znamo kako Dignitas igra na LAN turnirima i koliko god bili loši tokom sezone, pred publikom uvek zablistaju. Ipak, i tome je došao kraj. Expert je imao svoju specifičnu igru. BadBenny je igrao Haymaker Muradin, Tassadar bez Auto-Attack heroja, Li-Ming jedini assassin u draftu, pa kako nešto može da pođe po zlu? Sustain je ključna reč u ovoj pobedi. Malo po malo grabili su deo po deo terena. Dignitas je probao Ballistixov draft i neverovatnu kombinaciju Tyrael, Genji i Brightwing. Ideja je sledeća: Brightwing kreće svoj teleport, Genji se sprema da uradi dash na E, Tyrael je tu da isprati dive sa Sanctification. I za tren oka imate neprijatelje duboko u vašoj zadnjoj liniji, Brightwing na sve to razdvaja tim na pola sa Emerald Windom. Nažalost, moraće Dignitas to malo bolje da provežba za neki naredni turnir.

Ako ste pratili sinoć BlizzCon, niste mogli da ne čujete “USA, USA, USA!!!”. I te kako su se čule ove reči sa razlogom. NA timovi na domaćem terenu za malo da naprave neverovatan uspeh. Tempo Storm uzima prvi gejm Fnaticu, Roll20 uzima prvi gejm Ballistixu, može li ova rečenici biti više čudnija? Tempo Storm je kompletno nadigrao Fnatic u prvom meču na Towers od Doom. Kako je i sam Quackniix rekao u intrevju posle, postavili su im određene zamke u draftu i Fnatic je upao u njih. Pobedu u tom meču, donela im je jedna od najneverovatnijih kombinacija, Garrosh sa Warlord’s Challengeom i Medivh sa Poly Bomb follow-upom. Fnatic nije bio svestan šta ih je udarilo i za ceo gejm uzeli su samo jedan kill. Međutim, budimo realni, pričamo o Fnaticu. Pričamo o Western i Mid-Season Brawl šampionu. Da li je jedan Tempo Storm mogao da izađe kao pobednik iz duela – NE! Fnatic kreće u nemilosrdnu osvetu, gde nisu dozvolili JEDAN kill protivničkom timu u naredne dve mape. 15-0 ukupno bilo je na drugoj i trećoj mapi u killovima.

Još jedan tim napravio je sjajno izdanje sinoć, nažalost nedovoljno. Roll20 izgubio je od Ballistix sa 2-1, ali su uspeli da pobede prvi gejm. Pričali smo već kako je Roll20 tim sa najvećim hero-pullom i da su spremni da igraju heroje koje niko ne igra. Nakon Li Li, Zarye i ostalih nestandarnih pikova u grupnoj fazi, sinoć smo gledali Samura i THE LOST VIKINGS! Za ove “lude” pikove, najviše je zaslužan Goku. On je sinoć u tri partije igrao tri heroja sa potpuno drugačijom ulogom. Prvi meč igrao je Samura, drugi D.Vu i treći Vikinge. Inače ovo je bio prvi Vikings pik na celom turniru i apsolutno nikom nije jasno zašto su se odlučili za isti. U odlučujućoj partiji partiji, Ballistix je već završio sa svojim drftom i on izgleda ovako: Kharazim, Greymane, Zeratul, Muradin i Dehaka. Pikovati poslednji pik Vikinge protiv ovakvog tima potpuna je ludost. Toliko znaju i Quick Match igrači. Kao što možete i da pretpostavite, Ballistix je pobedo za 12 minuta sa 16-0 u killovima.

Da ih ne izostavimo, MVP Black je imao dominantnu partiju protiv slabog Freedoma. 15-0 u kilovima na prvoj mapi, već je najavio pravi pokoj. Team Freedom je imao svojih 5 minuta na drugoj mapi. Braxis Hooldout je njihova teritorija i uspeli su čak da pobede par team fightova. Naravno to nije dovoljno protiv velikog MVP Blacka, tako da je Freedom prvi ispao sa turnira sinoć.

Danas se igraju mečevi četvrtfinala i biće u Bo5 formatu. MVP Black vs Team Expert, odnosno Fnatic vs Ballistix, repriza finala od prošlog BlizzCona. Da li konačno EU može da bude na vrhu sveta ili ćemo gledati još jedno KR finale, saznajte večeras od 18h.

Izvor: Klan RUR

HotS

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4
strana 1 od 11 idi na stranu