HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

Izvor: Nikola Ranèiæ KLAN RUR

Četvrtak, 02.11.2017.

21:08

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Zanimljivo da se u Top 8 ne nalazi nijedan tim iz Kine ili nekog slabijeg regiona. Tri EU tima, tri NA tima i dva tima sa korejskog regiona. Lepa slika za promenu, gde nema samo dominacije Koreje. Od EU timova nekako se i očekivalo da će proći skoro svi. Međutim NA region je pravi MVP dosadašnjeg dela takmičenja.

Prvi na megdan izlaze MVP Black i Team Freedom. Sama činjenica što vidimo ime kao što je Team Freedom u Top 8 jeste veliki uspeh za ovaj tim. Svi bi voleli da ne vidimo kraj puta za ovaj tim nakon sutrašnjeg duela, ali to je malo verovatno. MVP Black kao jedan od glavnih favorita za osvajanje BlizzCona, svakako je ogroman favorit u ovom meču. Poboljšani novim trenerom, iza kojeg se krije Nobless (osvajač prošlog BlizzCona sa Ballistix), vratio je MVP Black na staru slavu. Novi način draftovanja uz odlične individualne mehaničke sposobnosti igrača verujemo da će preovladati u ovom meču. Ipak jednu činjenicu ne smemo zanemariti. Team Freedom je uspeo da pobedi jedan gejm protiv velikog Fnatica, tako da neće biti totalni autsajderi na ovom meču.

Drugi na programu jeste EU duel. Team Dignitas po ko zna koji put odmeriće snage sa Team Expertom. Ovo je možda najpribližniji duel četvrtfinala, i vrlo lako može da ode u uzbudljivu završnicu. Dignitas se pošteno namučio poslednji put kada su se sreli u HGC i jedva dobio meč sa 3-2. Jako je teško odrediti favorita u ovom meču pa ćemo zato samo izneti činjenice o ova dva tima, a pobednika procenite sami. Dignitas se našao u četvrtfinalu kao prvoplasirana ekipa iz grupe C, poznatija kao grupa smrti! Poslali su Tempest kući i bili dominantni protiv Roll20. Njihov najveći adut može da bude iskustvno na velikim takmičenjima i želja da se konačno dokopaju BlizzCona koji im je izmakao 2015 kada su izgubili od Cloud9. Expert sa druge strane isto nije imao lak zadatak. Izgubili su od Ballistixa, ali su uzdignute glave kroz loser bracket počistili svoje protivnike i našli se u četvrtfinalu. Šteta što se nisu ukrstili sa nekim NA timom, jer bi šanse za prolaz bile znatno veće, ali šta je tu je. Svakako nas očekuje veoma uzbudljiv meč.

Treći duel igraju Fnatic i Tempo Storm. Schwimpi je jednom prilikom izgovorio: “Sometimes in life you lose, and sometime you face NA“. aludirajući na to da Fnatic nema šanse da izgubi od nekog američkog tima. Iako je Tempo Storm imao par dobrih poteza tokom grupne faze, teško da će moći da se suprotstave Mid-Season Brawl i Western Clash šampionu. Ipak, ako će se desiti neko čudo onda je ovo pravi trenutak. Fnatic nije pokazao preterano dominantnu partiju u grupnoj fazi, tako da su možda ipak ranjivi. Ono što nikako ne ide Tempo Stormu u korist jeste da je Fnatic jedini ne-NA tim koji zna da igra Warhead Junction. Podsećamo vas da je upravo ova mapa bila kec iz rukava Tempo Stormu u grupnoj fazi. Fnatic kao i Team Dignitas ne želi da im se zadesi ista sudbina kao prošle godine. Drugo mesto ovog puta nije opcija!

Poslednji dule četvrtfinala igraju Roll20 i Ballistix. Američkom timu već je jednom na ovom turniru pošlo za rukom da pobede korejski tim, ali malo je verovatno da će Roll20 ponovo napraviti čudo. Ballistx, kao pobednik prošlogodišnjeg BlizzCona, predstavlja veliki zalogaj za jedan NA tim. Čak ni veliki MVP Black nije uspeo da zaustavi Ballistix na poslednjem Eastern Clashu, dok sa druge strane Roll20 nije čak ni uspeo da se kvalifikuje na poslednji Western Clash. Samo ovaj podatak dovoljno govori o kalibrima ovih timova. Možda za razliku od grupne faze vidimo neko čudo u četvrtfinalu, ipak je to BlizzCon.

Mečevi počinju sutra, u petak, od 20h po našem vremenu i možete ih pratiti uživo na https://www.twitch.tv/blizzheroes ili na https://blizzcon.com/en-us/watch

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: