Esports B92.net

HotS: Ana Spotlight!

Dok nestrpljivo očekujemo da večeras (ponedeljak) stigne Ana na PTR server, Blizzard nam je kao po običaju pripremio spotlight video gde možemo bliže da se upoznamo sa novim herojem koji nam stiže u Nexus, prvi od dva najavljena nova Overwatch heroja.

nikola savić klan rur
Podeli

Kao što smo i očekivali, Ana je skillshot support heroj koja se odlikuje snažnim support i heal osobinama, ali koje zahtevaju dobro pozicioniranje, preciznost i pre svega koordinaciju između Ane i ostalih igrača kako bi se izvukao maksimum iz svih abilitija.

Njene prednosti su dakle jako lečenje i veliki domet, ali i zanimljiva mogućnost da negira lečenje protivničkim herojima, što unosi jednu potpuno novu dimenziju strategije u meti, i verujemo da će Ana da unese dosta svežine na profesionalnoj sceni.

Njene mane su izostanak bilo kakve mobilnosti, mali Health i to što za razliku od većine ostalih healera, ne može sebe da leči.

Anin Trait je Shrike, pasivna osobina koja svakom Aninom osnovnom napadu (AA) daje otrovni DOT (Damage over Time) efekat koji može da se stakuje i sa svakim stakom količina štete koju nanosi se povećava, nešto vrlo slično kao što već imamo kod Lunare.

Anino Q je Healing Dart. Kao što i samo ime kaže, to je strelica koja leči vaše saigrače (pojedinačne mete). Leči poprilično puno i ima veoma mali Cooldown, ali je caka u tome što je u pitanju skillshot, dakle morate da naciljate i pogodite vašeg saigrača, inače ste protraćili njen efekat. Olakšavajuća okolnost je to što prolazi kroz sve minione i protivničke heroje, tako da je jedino bitno da dobro naciljate željenog saigrača i da se on naravno ne mrda u tom trenutku (baš kao kad nam u stvarnom životu daju injekcije).

Biotic Grenade je njeno W. Ova granata ima AoE (Area of Effect) i svi saigrači koje pogodite u polju gde bacite granatu bivaju lečeni i dobijaju na kratko 25% bonus na sve lečenje. Sa druge strane, svi protivnički heroji koje pogodite primaju Damage i negira im sve sve lečenje u tom periodu, što može biti neverovatno korisna osobina, da u pravim trenucima osigura takedown protivničkih heroja.

Na kraju, Anino E je Sleep Dart. Ovo je takođe skillshot i kada pogodi protivničkog heroja stavi ga u stanje spavanja na određeno vreme. Za razliku od ostalih CC efekata, ukoliko u bilo kom trenutku uspavani heroji prime Damage, momentalno se bude.

Anin prvi Heroic (R) je veoma interesantan i zove se Nano Boost. Kada ga odigrate na saigrača, taj heroj dobije veliki Spell Damage bonus, dobije rapidnu mana generaciju i smanjen Cooldown na abilitijima. Kao što i možete da zaključite, ovo najbolje radi u kombinaciji sa jakim Mage herojima kao što su Jaina ili Li Ming.

Drugi Heoric je Eye of Horus, koji je dobra opcija ukoliko u vašem timu nemate adekvatan izbor za Nano Boost. Ana zauzme poziciju (snajpersko gnezdo) i ispaljuje nekoliko hitaca po celoj mapi koji ili značajno leče ukoliko pogode prijateljske heroje, ili nanose veliki damage ukoliko pogode protivnike.

Naravno, ovo je tek prvi pogled na Anu, tek treba da (verovatno već večeras) izađe i zvanična lista svih Talenata, i tada ćemo imati mnogo jasniju sliku o njenoj ulozi, ali sasvim sigurno unosi dosta toga zanimljivog. Iz videa vidimo da na Level 1 ima 3 Quest talenta što nam se sviđa jer omogućuje raznolike stilove i prilagođavanje partiji, kompozicijama timova i mapi.

Možda dual support meta se vraća? Ko zna.

Kakvi su vaši utisci? Pogledajte spotlight video:

HotS

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu