Esports B92.net

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Naime, reč je o Mopsiu, tank igraču tima Zealots. Njegovo ponašanje u HL dovelo je do suspenzcije od nedelju dana, što će direktno uticati na njegov tim jer neće biti u mogućnosti da igra mečeve ove nedelje u HGC ligi. Nema potrebe da pričamo koliko je bitno svako kolo, naročito dva kola pred kraj lige, kada je trka za BlizzCon u igri.

Nećemo se zadržavati na tome kako će Zealotsi da se snađu bez svog tank igrača, već ćemo preispitati odluke Mopsia koje su dovele do ove situacije. Na klipu možemo videti kako Mopsio odbija da učestvuje u igri, iako je kao i u pro mečevima igrao jednog od Warrior heroja, E.T.C-a. Ono što možemo saznati iz klipa jeste razlog zbog kojeg Mopsio nije želeo da učestvuje u partiji. Ovom događaju koji se drastično odrazio na njega, prethodio je neki od prošlih team fightova, jer je Malthael (heroj kojeg igra strimer), engagovao pre Mopsia. Naravno svi znamo da tank ide prvi, i da veliki broj igrača ne poštuje to nepisano pravilo, ali to nije razlog da prekinete svoju igru od tog trenutka.

Dok je njegov tim bio u povoljnoj pozciji na napravi engage na protivnički tim pre 20 levela, Mopsio je odlučio da zapleše sam, bacio Mosh Pit u prazno, i iskoristio Hearthstone da se vrati u svoju bazu. To je dovelo do sigurne smrti njegovog tima, i konačnog poraza na kraju partije. Sigurno smo se svi mi našli u sličnoj situaciji, ako ne i u istoj, ali ovakvo “toxic” ponašanje mora da bude sankcionisano. Svi se žale kako je Hero Liga loša, niko ne zna šta radi, itd. Ali prvo treba da počnemo od sebe i zapitamo se:”Da li sam ja dao svoj maksimum?” Profesionalni igrači su poznati po tome da budu puni sebe, jer smatraju da su zato što su pro oni najbolji u toj igri. Ne možemo da sudimo Mopsiov potez, jer ne znamo tačno šta se desilo u partiji pre ovog momenta, ali morao je da spusti loptu i odigra partiju do kraja.

Klip je pogledalo već više od 38 hiljada ljudi, a da li je Mopsio zaslužio ovakvu kaznu ili ne procenite sami na klipu:

HotS

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

HotS četvrtak 24.08. 10:20 Komentara: 0

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

HotS utorak 22.08. 13:49 Komentara: 1
strana 1 od 4 idi na stranu