Esports B92.net

HGC: 7. kolo bez iznenađenja – Support heroji u problemu

Na žalost publike, nismo prisustvovali nekim iznenađenjima u sedmom kolu - čiste pobede favorita. Mečevi koji su trebali da odu u uzbudljiviju završnicu, otišli su, ali na kraju nedelje ništa van neočekivanog. Međutim, pojavio se jedan drugi problem - Support meta.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Dignitas se konačno vratio tamo gde i pripada – u sam vrh tabele. Dve pobede protiv TGG i Team Experta vraća ih na drugu poziciju odmah iza Fnatica. Zealotsi nisu uspeli da naprave iznenađenje u ovom kolu, te su prilično lako izgubili od Experta sa 3-0, “RIP BlizzCon dream”.

Moramo još da izdvojimo jako lošu partiju Liquida, koji se trenutno nalazi na slaboj šestoj poziciji. Jeste da su svoj meč igrali protiv Fnatica, koji je za klasu iznad svih, ali za razliku od muke koje je Dignitas zadao Fnaticu prošlo kolo Liquid ima još mnogo da poradi na svojoj igri. Videćemo rezultate u narednom kolu, ali ako ovako nastave, može čak i da se dovede u pitanje njihov opstanak u HGC.

Mi ćemo se u ovom pregledu pozabaviti sa najvećim problemom koji se pojavio od Garrosh Balance Patcha. Trenutno svi Support heroji imaju neku manu. Uther je izgubio svoj burst protection. Auriel je izgubila sustain bitku. Malfurion od poslednjeg reworka nije toliko jak kao solo support. Jedino se Rehgar čini kao trenutno najbolji izbor kada je support heroj u pitanju. Sposoban je da iznese solo partiju. Ima dobar utility i trenutno pravi najveći damage od support heroja. Ostali hileri nisu dobili izmene već par patcheva, pa smo tako ovog vikenda mogli da vidimo gotovo sve support heroje, osim Li Li. Od Morales, preko Stukova do Lucia koji je dobio priliku da još koji put zavrti svoju pesmu u Nexusu. Zbog ovih mana svakog od heroja iz support klase, prisustvovali smo velikom broju mečeva koji su imali dva hilera.

Neki od najbolijh support igrača na EU regionu oglasili su se na Twitteru povodom ovog pitanja. Tako se Bakery iz Team Dignitasa nada da će neki support heroj da se istakne u narednom patchu.

Splendour iz Team Liquida, koji najviše voli da eksperimentiše sa svojom support ulogom, izjavio je sledeće:

Adrd iz Team Experta, iako mu support uloga nije primarna, uvek ima šta pametno da izjavi:

Izvor: Klan RUR

HotS

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 2

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 3

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu