Esports B92.net

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Sedmo kolo počinje velikim derbijem između Team Liquid i Fnatic. Ako sudimo po tabeli, ovo i nije tako “veliki” derbi, jer se Liquid nalazi na očajnoj šestoj poziciji, dok je Fnatic ubedljivo prvi. Međutim, ko je barem malo pratio HotS scenu sigurno zna za veliku istoriju ova dva tima. Dva najduža rostera na sceni. Snage su odmerili mnogo puta i mečevi su bili uvek neizvesni. Ruku na srce, Fnatic je ogroman favorit u ovom meču. Naročito nakon očajne serije Liquida prošle nedelje, kada su izgubili od Zealotsa 3-0. Međutim, ako je i Dignitas koji je u malo lošijoj formi, namučio Fnatic i ostavio ih na samo 11% od poraza, sve je otvoreno ovog petka. Meč je prvi na programu i igra se od 18h.

Međutim, mi našu pažnju u ovoj najavi moramo da posvetimo Zealotsu. Tim koji nema sponozra. Tim koji je ušao iz Open Divisiona, da zaigra sa velikim momcima i trenutno je ozbiljno pomrsio konce svim timovima. Nalaze se na četvrtoj poziciji sa istim skorom kao Diginitas i Tricked. U prošlom kolu uspeli su savladaju Tricked i Liuqid, dva ozbiljnija kandidata za BlizzCon. Ovog vikenda imaju konačan test. Igraju protiv Experta za 3-0 seriju i probijanje u sam vrh tabele. Expert je takođe u lošoj formi. Izgubili su prošle nedelje od TGG, koji je najslabiji tim u ligi. Zealots i Expert otvaraju dan u subotu od 18h.

Nedelja je dan velikih imena. Tricked, Fnatic, Expert i Dignitas igraju u istom danu. Kako god da počnemo ovu rečenicu, ne možemo da pronađemo favorita među ovim timovima. Jeste, logično je da bi Fnatic trebao da pobedi Tricked, i sudeći po formi Dignitas Expert, ali teško je staviti pare na boli koji tim. Ostaje nam samo da uživamo u kvalitetnim partijama, koje sigurno neće izostati u nedelju.

Tabela pred početak 7. kola ne može da izgleda luđe. Pratite mečeve na www.twitch.tv/blizzheroes.

Izvor: Klan RUR

HotS

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 2

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 3

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu