Esports B92.net

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Heroji zahvaćeni ovim patchom su: Alarak, Illidan, Kerrigan, Thrall, Bucher, Zul’jin, Xul, Zagara, Auriel, Lucio, Tassadar, Tyrande, Uther, Chen i Garrosh. Mi ćemo izdvojiti samo par njih koji su pretrpeli ozbiljnije promene, ostali heroji izmenjeni su tek za po koji talenat.

Od assassin heroja, izdvajamo Kerrigan i Buchera. Queen of Blades nekako je izgubila svoj tok u meti, vidimo je tu i tamo na Infernal Shrines i to je sve. Buffovan je damage na sam kombo, Imapling Blades W + Primal Grasp E, ali je smanjen damage na Ravage Q. Ukupan damage ostao je skoro isti, ali je sada Kerrigan više okrenuta skillovanijim igračima koji moraju da pogode kombo.

Bucher nakon poslednjih izmena na njegovom Traitu, počeo je da se pojavljuje čak i u nekim Ranked mečevima. Izgleda da su se malo preračunali sa Basic Attackom nakon brojke od 200 mesa, pa je sada Bucher dobio nerf na svoj AA. Broj mesa koji ispada od heroja smanjen je sa 25 na 20, a broj mesa koje gubi pri smrti povećan je sa 10 na 15. Yolo Bucher igrači moraće od sada još više da se paze u ranijiim fazama igre.

RIP Auriel. Nismo mogli da nađemo drugu reč da započnemo ovaj pasus. Bursting Light više nije sa nama! Ogroman nerf na celu koncepciju heroja. Osnovnih 4 sekunde na heal je premalo da iznese količinu energije koju Auriel i njeni saveznici mogu da naprave. Džaba i to što je Hope generator povećan sa 40 na 50%, kada ta energija postaje zarobljeni kapital! Detainment Strike E, od sada je orjentisan gotovo isključivo na skill shot. Initial damage smanjen je za duplo, dok je Stun damage povećan za duplo.

Najbolji saveznik Auriel kod double support mete, Uther, takođe je zahvaćen u ovom patchu. Eternal Vanguard [Trait] daje sada samo 15 (ranije 25) armora. Koncept protection Paladina polako pada u vodu. Zašto je Uther bio toliko dobar u double support meti, ali i inače nakon poslednjih izmena? Pa upravo zbog tog armora, koji je tu da negira čitav Stunlock/Burst damage koji vaš protivnik ima. Kasnije tu dolazi uloga drugog supporta, kao npr. Auriel, koji je tu da izdrži sustain bitku nakon toga. Blizzard pokušava da nadoknadi smanjenje armora tako što je povećao heal i na Holy Light Q i na Holy Radiance W. ali videćemo da li je to dovoljno.

Heroji koji nisu nabrojani uglavnom su dobili izmene u Maximum Healthu i Heal Regenu, kao i sitne izmene na nekim od talenta. Detaljne informacije o poslednjim balance izmenama možete pogledati na OVOM linku.

Izvor: Klan RUR

HotS

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 0

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 2

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu