MSB Plej-of: Može li Fnatic konačno do prve velike titule?

Pravo je zadovoljstvo bilo gledati dva EU tima u finalu Upper Bracketa. Obično smo navikli da bude obrnuta situacija, ali ovog puta Lower polufinale je bilo između dva KR tima. Nekada svetski šampioni, L5 i MVP Blacka našli su se u nezgodnoj situaciji i na žalost jedan od njih morao je da ispadne. Najvaili smo uzbudljiv turnir, ali ovo je mnogo više nego što smo očekivali.

Izvor: nikola ranèiæ klan rur

Ponedeljak, 19.06.2017.

11:56

MSB Plej-of: Može li Fnatic konačno do prve velike titule?

Koliko se HotS scena poboljšala govori podatak da su u Top 3 tima čak dva EU. Ostao je još samo L5 da brani čast najbolje esport zemlje. Dolazimo do najbitnijeg pitanja dana: Da li Fnatic konačno može da osvoji veliki trofej?

Propustili su šansu na BlizzCon 2016, propustili su šansu na Western Clashu. Sada igraju na domaćem terenu i imaju najbolju šansu koju će ikada dobiti. S obzirom da se Fnatic kvalifikovao u veliko finale preko Upper Bracketa, odmah u startu ima jednu mapu prednosti u odnosu na svog protivnika. Kako govore igrači Fnatica: “Ukoliko vidimo da Team Dignitas još jednom podigne trofej pre nas, prestajemo da igramo ovu igru.”

Sve se odigralo onako kako smo predvideli na početku turnira. Nomia je ispala još prvog dana Plej-ofa, ali svakako veliki respect za ovu mladu ekipu. Kineski timovi ponovo nisu napravili uspeh na internacionalnom turniru. Potpuno su dominirali grupnom fazom, osvojili simpatije publike, ali na kraju dana ispadaju vrlo lako sa turnira. Tu je i Roll20, koji je ponovo branio čast NA regiona malo duže nego što se očekivalo. Imali su popravni protiv MVP Blacka, uspeli još jednom da pobede jednu mapu. Međutim, sećate se kako smo rekli posle grupne faze da ukoliko igraju Bo5 meč, teško da mogu da izađu kao pobednici na kraju. To se i desilo.

Finale Upper Bracketa je bilo više nego uzbudljivo, pogotovo poslednji meč. Na veliko zadovoljstvo publike, serija je otišla čak u peti meč. Baš ono što se i očekivalo od ovakvih timova. I Fnatic i Team Dignitas su imali svoje momente. Sitne greške su odlučivale mečeve, ali je nekako globalni utisak bio da je Fnatic ipak igrao za nijansu bolje. U poslednjem meču Fnatic nije pokazao trunku poštovanja prema svom protivniku. Krenuli su odmah agresivno sa 4-man rotacijom. Bili su spremni da žrtvuju mali gubitak XP-a od miniona koje nisu mogli da stignu zbog rotacije, zarad šteta na protivničkim građevinama. Tražili su level 10 što pre, po svaku cenu. Uzeli su bossa još na levelu 9 i krenuli ALL IN. Iako Kaelaris nije komentarisao ovaj meč, core je ipak ostao na 1%. Međutim, Fnatic je konačno uspeo da prekine “Kaelaris curse” i pobedi najbitniji meč turnira. Pogledajtee kako je izgledao ovaj uzbudljivi momenat na coru: Team Dignitas je čekao pobednika Lower polufinala između L5 i MVP Black. Dva velika tima našla su se pred ispadanje sa turnira. Iako je L5 poveo sa 2-0 u seriji, MVP Black izvlači par trikova iz rukava i vraća se u igru. Rezultat je 2-2, igra se odlučujuća partija na Towers of Doom. MVP Black je u jednom trenutku vodio čak 3 levela razlike, imao 20 level i potpunu kontrolu nad partijom. Jedna greška dovela je do druge i L5 ipak izlazli kao pobednik. Pokazali su ko je na kraju dana bolji tim u Koreji. Merryday nažalost nije uspeo da napravi uspeh na svom poslednjem turniru. Međutim sada kada se Rich vraća u MVP Black, možemo da očekujemo osvetu na BlizzCon-u. Pogledajte poslednji meč koji će vas ostaviti bez daha: Watch live video from Heroes of the Storm on www.twitch.tv Danas od 15:30 prvo imamo finale Lower Bracketa između L5 i Team Dignitas. Deja vu grupne faze takmičenja. Team Dignitas je slavio čak tri puta do sada na ovom turniru protiv L5 (2-0 u grupnoj fazi i 1-0 u Tiebreak meču). Međutim nikako ne treba potceniti jedan tim kao što je L5. Videćemo da li će uspeti da odbrane titulu svetskog šampiona. Pobednik ovog meča izlazi na megdan Fnaticu. Veliko finale igra se na Bo7 principu, tako da možemo da uživamo duže u najboljim HotS mečevima. Nakon 20h konačno ćemo imati novog svetskog šampiona.

Mečeve kao i uvek možete uživo pratiti na zvaničnom Twitch kanalu - www.twitch.tv/blizzheroes

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: