Esports B92.net

HGC EU 2017: Najava 7. kola

Jeste li spremni za još jedan vikend najboljih svetskih Heroes of the Storm mečeva?

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli

Novo kolo, nova uzbuđenja. Prošle nedelje, posle kraće pauze, imali smo priliku da uživamo u najboljem takmičarskom HotS-u na vrhunskom nivou. Iako su svi favoriti pobedili u svojim mečevima, barem su se pošteno namučili na tom putu.

Stanje na tabeli ostalo je isto i posle 6 nedelja. Team Liquid ostaje i dalje jedini tim bez poraza i nakon ovog kola, ali su im zato i Tricked esport i Playing Ducks zadali dosta muka. Oba meča završena su rezultatom 3-2 u korist TL. Na drugoj strani beGenius i dalje bez pobede u HGC i ne vidimo kako će se to promeniti jer svoj sledeći meč igraju protiv velikog Fnatica.

Fnatic otvara današnji dan protiv već pomenutog francuskog tima beGenius u 18h. Švedski tim je veliki favorit u ovom meču i sigurni smo da su željni brze i čiste pobede od 3-0. Drugi meč danas od 20:30h igraju dva ne toliko popularna tima, Synergy i Tricked esport. Mali derbi začelja, ali svakako bitan za oba tima jer ne žele da se nađu na toj 7. poziciji kada dođe okršaj sa HGC Open Division timovima. Blagu prednost dajemo Trickedu zbog sjajne igre u prošlom kolu protiv Team Liquid, a i pravo je čudo što su ovako nisko rangirani s obzirom da imaju prilično dobar tim.

U subotu Fnatic ponovo otvara dan od 18h, ali ovog puta protiv ne toliko lakog protivnika. Playing Ducks su pokazali prošle nedelje da mogu da se nose i sa najboljim iz lige, i jako im je malo falilo da odnesu prvu veliku pobedu. Možda će to biti baš ovaj meč. Gledaćemo veliki okršaj između dva range assasina Quackniixa i Crisa, odnosno duel scHwimpija i SportBilliya na malo čudnijim herojima. Odmah nakon njih od 20:30h igraće Team Expert protiv Tricked esports. TE su pokušali prošle nedelje protiv Fnatica sa nekim čudnim pikovima, pa smo mogli da vidimo i po prvi put Probiusa na pro sceni, koji je i doneo jedinu pobedu. Bio je tu i Gazlowe koji se nije baš proslavio. Naravno Adrd je bio čovek iza svih “crazy” pikova Team Experta. Videćemo da li će se ove nedelje vratiti na “normalne” pikove ili će nastaviti da nas oduševljavaju.

Nedelja će najverovatnije biti u bojama favorita s obzirom da igraju preostala dva tima sa vrha. beGenius još jedan težak zadatak protiv Team Dignitas. TD ima lak posao ove nedelje da ostane na vrhu tabele i mogu smireno da čekaju kiks nekog od rivala sa vrha. Kad smo kod kiksa, Team Liquid ne sme sebi da dopusti lošu igru iz prethodne nedelje, jer imaju prilično lak zadatak protiv Synergy. Svi već prognoziraju 10 pobedu u nizu za moćni Team Liquid, ali videćemo šta su Rusi spremili za nas ovog vikenda. Kao i svi mečevi, i ovi počinju od 18h i 20:30h i možete ih pratiti na HotS Twitchu kanalu https://www.twitch.tv/blizzheroes.

HotS

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4
strana 1 od 12 idi na stranu