Hearthstone: Veliki nerfovi stižu u februaru!

Blizzardov Team 5 nas ponovo iznenađuje neočekivano brzim setom nerfova, baš kao što su to uradili u decembru, samo dve nedelje nakon izlaska ekspanzije.

Izvor: nikola saviæ

Četvrtak, 31.01.2019.

20:08

Hearthstone: Veliki nerfovi stižu u februaru!

Ovoga puta čak četiri karte iz Classic/Basic osnove dobijaju nerf.

Najgore je prošao Paladin, odnosno njegove control varijante, jer Equality sada dobija cenu od čak 4 mana, što je duplo skuplje, i najgore od svega, Paladinov kombo Consecration+Equality čini praktično neigrivim. Ovo je veliki udarac na dva trenutno veoma jaka Paladin špila, OTK Deathknight i Even Paladin. Čini se da je cena sa 2 povećana na 4 samo kako bi se izbeglo da se Equality igra u Odd špilovima, i prava je šeta da dve legendarne karte tako utiču na balans izmene. Sa ovom novom cenom, čak i Shrink Ray sad izgleda kao OK opcija za Paladina.

Hunter’s Mark, koji je već ranije oslabljen povećanjem cene sa 0 na 1 manu, će sada opet poskupeti duplo, i košta dve mane, takoće veliki udarac na poprilično jakog i popularnog Huntera u ovoj meti.

Flametongue Totem sada košta jednu manu više, odnosno tri mane, i ne samo da je značajno oslabljen, nego što je i važnije – nećete moći da ga igrate u Evene Shamanu, gde je ova karta imala veoma važnu ulogu.

I na kraju, Cold Blood, jedna od ključnih burst karata u svakoj varijaciji Roguea, će sada koštati dve mane, duplo poskuljenje koje će znatno otežati i njenu Combo aktivaciju, ali i mogućnost da je negde ugurate za leathal.

Jedina “nova” karta koja je nerfovana (iz aktuelne rotacije) jeste Emerald Spellstone, koji sada, potpuno zasluženo, košta šest mana.

U načelu se slažemo sa dosta ovih nerfova i mislimo da je jedino udarac na Equality previše jak i nepotreban, jer je ta karta jedna od kljlučnih koja čini sve sporije/kontrol Paladin špilove mogućim i ne vidimo razloga to.

Koje je vaše mišljenje za ove nerfove? Ukoliko želite da pročitate objašnjenje Blizzarda za ovaj potez, to možete učiniti na zvaničnom blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: