Esports B92.net

Rastakhan’s Rumble je nova Hearthstone ekspanzija!

Počeo je BlizzCon, a to tradicionalno znači i najava treće Hearthstone ekspanzije u godini.

Nikola Savić RUR
Podeli

Prethodnih godina smo imali zanimljive “treće” ekspanzije, nakon gangstera u Mean Streets of Gadgetzan i potrage za blagom u Kobolds and Catacombs, sad se selimo u džungle trolova i Gurubashi Arenu, jer nam stiže Rastakhan’s Rumble!

Nova ekspanzija nas vodi na čuveni gladijatorski događaj u Gurubashi Areni koji se odigrava jednom u sto godina, i njime predsedava legendarni kralj Rastakhan.

Sinematik, kao što je već decenijama standard Blizzarda, zaista izgleda i zvuči vrhunski, a posebno nam se sviđa pomalo “metal/hard rock” vajb koju ima propratna numera.

Tema ekspanzije jeste borba u Gurubashi areni, ali i uopšte trolovi, džungle, duhovi, vudu magija i naravno Loa božanstva. Ekspanzija nam donosi ukupno 9 Loa u vidu legendarnih karata, i svaka od klasa će dobiti po jednu, a već smo imali prilike da vidimo Paladin Loa.

Tu je i nova mehanika, Overkill, koja radi nešto kada miniona ubijete sa više Damage nego što je potrebno. Tako smo videli Epic Warrior oružje Suthraze, koje može da napada iznova i iznova ukoliko se aktivira Overkil.

Tu su i Spirit karte, za svaku klasu po jedan 0/3 minion sa zaista moćnim efektom, i koje imaju stealth po jedan potez kako bi igrači imali priliku i da iskoriste njihov pasivni efekat.

Klase su predstavljene kao “timovi” u areni koji su tu došli da se bore, i logično, svaki tim ima svog šampiona, najmoćnijeg borca u areni da ih predstavlja. U gejmplej smislu – to su legendarne karte klasa. Više detalja o tome ko su klase, odnosno timovi u areni, možete pročitati na zvaničnoj objavi ekspanzije, a mi vam pišemo više detalja o novim kartama večeras kada pogledamo “What’s Next” panel na BlizzConu za Hearthstone.

Izvor: RUR

Hearthstone

Hearthstone: Sawovsky Rastakhan Analiza #3

Počela je sezona otkrivanja karata zvaničnim strimom na kome smo videli novih devet karata, od kojih je čak tri bilo Mage, tako da sada znamo čak pet novih Mage karata iz ovog seta i neka slika i ideja seta polako kreće da se kristališe.

Hearthstone utorak 20.11. 15:46 Komentara: 7