Ben Brode napušta Blizzard!

Potpuno neočekivana vest nas zatiče ovog petka uveče direktno sa Blizzardovog foruma

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 20.04.2018.

20:32

Ben Brode napušta Blizzard!

en Brode, glavni Hearthstone čovek i zaštitno lice ove popularne kartične igre, objavio je saopštenje u kome obaveštava fanove da napušta Blizzard.

Na ovaj korak se odlučio posle preko 15 godina rada u ovoj kompaniji, gde je započeo kao tester, a poslednja funkacija koju je obavljao bila je glavni direktor Hearthstone tima. Ali on je bio i mnogo, mnogo više od toga, Ben Brode je bio zaštino lice i prepoznatljivi brend po kojme je Hearthstone bio poznat, osoba zadužena za hajp i koga smo redovno mogli da vidimo na Twitteru i Redditu kako komunicira sa ljudima i daje odgovore na sva pitanja.

Ben Brode je bio osoba spremna da repuje pesme za ekspanzije kada je publika to tražila, bio je glas BlizzCona čak i kada je postao direktor, uvek je bio i ostao neozbiljan i na zemlji. U ovoj objavio naglasio je da, iako je on bio lice igre, da je za sve te stvari zapravo zaslužan tim iza igre, Team 5 koji pravi sav sadržaj koji dospe do nas, i da je uveren da je Hearthstone ostavio u sjajnim rukama.

U saopštenju kaže da se na ovaj korak odlučio nakon dugog razmišljanja, jer želi da pomogne jednoj novoj firmi u nastanku, koja će se najverovatnije baviti proizvodnjom igara, i da je srećan što će ponovo raditi zapravo kao kreator, kao dizajner i programer i da ga to ispunjava. Blizzardu kao firmi je veoma zahvalan za sve i kaže da su se prema njemu uvek odnosili dobro i sa poštovanjem, i da do razlaza dolazi bez ikakve zle volje.

Vaš autor je imao tu sreću i priliku da Ben Broda upozna kao novinar lično prošle godine na Gamescomu (možete nas videti na slici ispod), kada smo razgovarali o svemu i svačemu, i moj utisci da su da je Ben potpuno iskren i konstantno nasmejan i šašav i iza kamera, odnosno da je ta veselost njegovo konstantno stanje. Mogli ste u daljini da čujete njegov karakteristični smeh dok priča sa nasumičnim ljudima na štandu ili sa kolegama o planovima za sajam. Čovek je iskreno voleo Hearthstone i želeo da igra bude najbolja moguća.

Iskreno, ne znamo šta da kažemo o ovome, želimo Ben Brodu sve najbolje u budućnosti, i ako on smatra da je ovo za njega najbolje, mi nemamo šta da dodamo. Ali nam je svakako žao da vidimo da čovek koji je bio ikona Hearthstona napušta igru, prosto čitava atmosfera oko igre neće biti ista bez njega.

Na slici: Sawovsky i Ben Brode, Gamescom 2017
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: