Hearthstone: Arena dobija nove karte i nov način draftovanja

Novi Hearthstone patch je iza ćoška, a sa njim nam stiže još novih promena za Hearthstone arenu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 07.03.2018.

13:16

Hearthstone: Arena dobija nove karte i nov način draftovanja

Uskoro se završava Wildfest u Hearthstoneu, i prethodnih par nedelja smo imali prilike da uživamo u Wild areni posle dužeg vremena, ali nakon Wildfesta Arena se neće vratiti u staro stanje, već ćemo vrlo brzo dobiti nove promene.

Malo o tim promenana je pričao Kris Zierhut u najnovijem Designer Insights videu na Hearthstone Youtube kanalu. Pre svega, stižu nam devet novih karata za Hearthstone arenu, koje smo prvi put imali prilike da vidimo još tokom BlizzCona prošle godine, gde je publika za svaku klasu glasala za jednu od tri ponuđene karte, a pobednike koji stižu u arenu možete videti ispod:
Ovih devet karata je tu da unese određenu svežinu i unikatnost u arenu i ponudi igračima nešto specijalno, što ne mogu da igraju u tradicionalnom “ranked” igranju. Osim ovog seta od devet novih karata za arenu, stižu nam i određene promene u samom načinu draftovanja.

Naime, sada je trenutno pravilo da se u izboru od tri karte ponude uvek karte iste retkosti. Ali, prosto nemaju sve karte istu vrednost među recimo common kartama. Zato će sada u draftu da se dešava da dobijemo i ponudi recimo 2 rare i jednu common, ali ne nasumično, već tako da otprilike dobijamo karte slične snage pri izboru, kako bi zapravo proces donošenja odluka u draftu bio značajniji, a ne jednostavno “izaberi najbolju kartu”, kao što je to često slučaj.

Dakle promena u draftu će ići u pravcu toga da se spajaju karte iste objektivne snage, a ne samo iste retkosti. Na 1, 10, 20 i 30 izboru će i dalje ostati uvek karte veće retkosti, minimum Rare.

I treća važna promena koja će se desiti, jeste da će privremeno ukinuti pravilo da karte iz najnovijeg seta imaju bonus šanse da se pojave prilikom draftovanja, odnosno novi set će se procentualno pojavljivati jednako kao i stari setovi.ž

Sva ostala specifična pravila za arenu su ostala nepromenjena, i detaljnu listu tih mikro pravila možete videti na zvaničnom Blizzard forumu, prateći ovaj link.

Kako vam se čine sve ove nove stvari za arenu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: