Esports B92.net

Hearthstone “ukrao” kartu iz MTG staru 17 godina?

Ništa ne promakne budnom oku Reddita, pogotovo kada je prilika za neki dobar “meme” , odnosno na Redditu poznatiji kao sh**post.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Tako je jedan Redditor primetio da je nova Hearthstone karta iz Kobolds and Catacombs seta, Violet Wurm, praktično identična karta kao i Magic the Gathering karta Symbiotic Wurm, što možete videti ispod. Naravno, odmah je i napravio Reddit thread sa duhovitim nazivom “”Can I copy your homework?” “Sure”” (Mogu li da kopiram tvoj domaći? Naravno!)

Kao što vidite, ne samo da karte imaju identične statse, identičan efekat i identičnu cenu, nego je čak i praktično tema karte prekopirana, oba stvorenja su veliki zubati crvi

Topic je na Redditu eksplodirao sa skoro 17 000 apvouta za samo 12 sati, ali se gotovo odmah javio i Majk Donejs (Mike Donais), glavni Hearthstone dizajner igre, koji je razotkrio misteriju ovog “lopovluka”.

Naime, Majk je jako dugo radio na dizajniranju MTG karata u kompaniji Wizards of the Coast, pa je tako bio i veoma značajan u pravljenu Onslaught MTG seta pre 17 godina, gde je između ostalog i dizajnirao upravo Symbiotic Wurma, pa je taj njegov dizajn sad samo preneo u Hearthstone. Redditori su se odmah našalil kako je to kao da odneseš isti domaći kod dva profesora.

U svakom slučaju, iako je dizajner isti, firme i igre su drugačije, pa je pitanje kako se to sve pravno reguliše. Kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Ceo Redddit thread možete naći na ovom linku.

Hearthstone

strana 1 od 24 idi na stranu