Esports B92.net

Hearthstone “ukrao” kartu iz MTG staru 17 godina?

Ništa ne promakne budnom oku Reddita, pogotovo kada je prilika za neki dobar “meme” , odnosno na Redditu poznatiji kao sh**post.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Tako je jedan Redditor primetio da je nova Hearthstone karta iz Kobolds and Catacombs seta, Violet Wurm, praktično identična karta kao i Magic the Gathering karta Symbiotic Wurm, što možete videti ispod. Naravno, odmah je i napravio Reddit thread sa duhovitim nazivom “”Can I copy your homework?” “Sure”” (Mogu li da kopiram tvoj domaći? Naravno!)

Kao što vidite, ne samo da karte imaju identične statse, identičan efekat i identičnu cenu, nego je čak i praktično tema karte prekopirana, oba stvorenja su veliki zubati crvi

Topic je na Redditu eksplodirao sa skoro 17 000 apvouta za samo 12 sati, ali se gotovo odmah javio i Majk Donejs (Mike Donais), glavni Hearthstone dizajner igre, koji je razotkrio misteriju ovog “lopovluka”.

Naime, Majk je jako dugo radio na dizajniranju MTG karata u kompaniji Wizards of the Coast, pa je tako bio i veoma značajan u pravljenu Onslaught MTG seta pre 17 godina, gde je između ostalog i dizajnirao upravo Symbiotic Wurma, pa je taj njegov dizajn sad samo preneo u Hearthstone. Redditori su se odmah našalil kako je to kao da odneseš isti domaći kod dva profesora.

U svakom slučaju, iako je dizajner isti, firme i igre su drugačije, pa je pitanje kako se to sve pravno reguliše. Kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Ceo Redddit thread možete naći na ovom linku.

Hearthstone

Hearthstone K&C analiza #5: Mage specijal!

Izlazak ekspanzije nam je sve bliži, a mi nastavljamo sa našom analizom! Za danas je ceo tekst posvećen Mage klasi! I plus bonus tri neutralne karte koje bi se lako mogle uklopiti u neke buduće arhetipove Mage špilova. Sve Mage karte (osim oružja Aluneth, o kome smo pričali u Weapon specijalu ove serije tekstova), će biti obuhvaćene ovom današnjom analizom.

Hearthstone sreda 6.12. 15:06 Komentara: 6

K&C analiza #4 – Shaman + Warlock specijal!

Napravili smo malu pauzu sa analizom zbog povratka RUR ekipe iz Zagreba, gde smo organizovali gomilu turnira, ali sada smo ponovo tu i nastavljamo tempom jačim nego ikada. Za danas smo pripremili čak 12 novih karata za analizu, i to Shaman i Warlock karte koje su nam prikazane prethodnih desetak dana.

Hearthstone četvrtak 30.11. 18:47 Komentara: 5

Klan RUR Hearthstone turnir na Games.con festivalu!

Najveći domaći gejming festival Games.con će se ove godine održati po drugi put na Beogradskom sajmu, od 15. do 17. decembra, i u okviru njega će i ove godine Klan RUR imati svoju gejming Arenu zvanično podržanu od strane Blizzarda i plus dodatne turnire, ukupno 12 njih!

Hearthstone petak 17.11. 20:25 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu