Esports B92.net

Druid trenutno čini 41% svih špilova oko R1 na HS ladderu

Prošlo je skoro nedelju dana od izlaska najnovije Hearthstone ekspanzije Knights of the Frozen Throne, i mada je meta i dalje eksperimentalna i šarenolika, možda i više nego ikada, ipak se neke stvari već polako razaznaju.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Ono što ste znali i videli već prvog dana jeste neverovatno velika moć Druida, koji je postao izuzetno jak u praktično svim varijantama i segmentima. Token Druid, Jade Druid, Ramp Druid, svi ovi špilovi, koji su i ranije bili jaki, su eksplodirali sa izlaskom nove ekspanzije sa alatima koje je Druid dobio.

Ono što je najupečatljivije jeste raznovrsnost i opšta upotrebljivost novih Druid karata u svakom arhetipu špilova. Karte kao što su Spreading Plague i Druid of the Swarm se sjajno uklapaju i kao defanzivna oruđa za Jade i Ramp špilove, i kao odlični tokeni za bafovanje u Token Druidu.

Tu je i Malfurion the Pestilent, jedna od najmanje “fensi” Hero karata, koja se zapravo pokazala jednom od najmoćnijih, upravo zbog umerene cene, solidnog i konstantnog efekta i mogućnosti da veoma brzo rampujete do njega. Na kraju, karta za koju niko nije ni sumnjao da će biti svemoćna Ultimate Infestation, dala je slobodu Druidima da se reše Aukcionara, ali i da Nourish mnogo slobodnije igraju za manu, jer znaju da će im UI povrtatiti karte.

Sve u svemu, dominacija Druida kao klase je trenutno veoma upečatljiva, ide dotle da čak 41% svih špilova u ovom trenutku oko ranka 1 predstavljaju neke varijacije Druida, dok od Rank 10 pa sve do top 1 Legend ranka, Druid ukupno predstavlja trećinu svih špilova, oko ~32%.

Videćemo da li će ovaj trend nastaviti da bude ovako problematičan, ili će igrači uspeti da nađu rešenje, ali ako do toga dođe, nadamo se da Blizzard neće oklevati kao po običaju, već će brzo doneti odgovore u vidu nerfova.

Jade Druid, iako je tehnički dobio kaunter kartu u vidu Skulking Geist, je sada zapravo jači nego ikada, jer je njegova jedina slaba tačka, early game, sada znatno ojačana snažnim defanzivnim kartama koje je Druid dobio.

Kakva su vaša iskustva ovih dana na ladderu?

Hearthstone

Hearthstone K&C analiza #5: Mage specijal!

Izlazak ekspanzije nam je sve bliži, a mi nastavljamo sa našom analizom! Za danas je ceo tekst posvećen Mage klasi! I plus bonus tri neutralne karte koje bi se lako mogle uklopiti u neke buduće arhetipove Mage špilova. Sve Mage karte (osim oružja Aluneth, o kome smo pričali u Weapon specijalu ove serije tekstova), će biti obuhvaćene ovom današnjom analizom.

Hearthstone sreda 6.12. 15:06 Komentara: 6

K&C analiza #4 – Shaman + Warlock specijal!

Napravili smo malu pauzu sa analizom zbog povratka RUR ekipe iz Zagreba, gde smo organizovali gomilu turnira, ali sada smo ponovo tu i nastavljamo tempom jačim nego ikada. Za danas smo pripremili čak 12 novih karata za analizu, i to Shaman i Warlock karte koje su nam prikazane prethodnih desetak dana.

Hearthstone četvrtak 30.11. 18:47 Komentara: 5

Klan RUR Hearthstone turnir na Games.con festivalu!

Najveći domaći gejming festival Games.con će se ove godine održati po drugi put na Beogradskom sajmu, od 15. do 17. decembra, i u okviru njega će i ove godine Klan RUR imati svoju gejming Arenu zvanično podržanu od strane Blizzarda i plus dodatne turnire, ukupno 12 njih!

Hearthstone petak 17.11. 20:25 Komentara: 1
strana 1 od 20 idi na stranu