Esports B92.net

Druga DPC sezona je zvanično počela!

Vrata ka sledećem Majoru i The International šampionatu su konačno otvorena. Čeka nas maraton uzbudljivih profesionalnih Dota 2 duela, koji će trajati čak do 23. maja! Pratite ekipe iz 6 različitih regionalnih liga, kao i neke domaće igrače!

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Danas je počela druga DPC sezona. Biće podeljena na 6 šestonedeljnih regionalnih liga, na čijem vrhuncu će se održati i sledeći Major, čija lokacija nam još uvek nije poznata. Druga sezona će trajati u periodu od 13. aprila do 23. maja.

Svaki od šest regiona će učestvovati u sopstvenoj regionalnoj ligi sa gornjim i donjim divizijama takmičenja, koje će pokrivati odgovarajući organizatori.

  • Evropa – Dreamhack
  • CIS – ESL
  • Kina – Perfect World
  • SEA – PGL
  • Severna Amerika – BTS
  • Južna Amerika – Dota Pit

U zavisnosti od rezultata u svojim regionalnim ligama, ekipe će osvajati novčane nagrade, DPC poene, ali i plasman na predstojeći Major.

Mečevi kineske regionalne lige su već uveliko u toku, dok nas popodne čekaju i okršaji evropskih timova. U 15:00 časova ćete imati priliku da pratite meč donje divizije između tima Vikin.gg i domaće ekipe Level UP, koju predvodi naš Nikola ”LeBron” Popović.

Večeras nas čeka i okršaj između ekipa OG i Brame u gornjoj diviziji takmičenja. Posle neuspeha u prvoj sezoni, navijači OG-ja željno iščekuju da vide ove momke ponovo u akciji, posebno sada kada je skoro čitava šampionska ekipa ponovo na okupu. Sve mečeve evropske regionalne lige možete pratiti na zvaničnom DreamLeague Twitch kanalu.

Za detaljan raspored druge sezone pogledajte ovaj link.

Kakva su vaša predviđanja za drugu sezonu? Ko će se plasirati na Major?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.