Deset godina The International šampionata: Prvi deo

Od skromnih početaka u Warcraft III World Editoru, preko kreativnih šaka dotičnog IceFrog-a, pa sve do praga Valve korporacije i velelepnih turnira sa najvećim nagradnim fondom u istoriji esporta. Govorimo naravno o jednoj od najpoznatijih igara i esporta na čitavom svetu – Doti 2. Ovde smo da vas sprovedemo kroz svaki The International Dota 2 šampionat.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Četvrtak, 24.12.2020.

18:33

Deset godina The International šampionata: Prvi deo

Iako je koncept esporta u protekloj deceniji bio daleko mane razvijen, DotA je još od njenih davnih Warcraft III dana pokazala veliki potencijal. Ovaj potencijal je konačno otključan naporima Valve studija, gde je mod koga je godinama razvijala zajednica konačno transformisan u samostalnu igru – Dotu 2.

Za sve koji ne znaju šta je The International, u pitanju je godišnji Dota 2 LAN turnir koji organizuje Valve. Dota 2 profesionalci širom sveta se takmiče za ogromni nagradni fond i šansu da osvoje čuveni trofej, Aegis of Champions.

Dota 2 je još od rane bete našla svoje mesto na globalnoj esports sceni, i to sa prvim The International šampionatom, koji je ugostio najbolje ekipe na svetu. The International je postao redovan fenomen, koji je svake godine činio ovu poziciju sve jačom i jačom.

TI nije samo internacionalni okršaj najboljih ekipa na svetu, već i događaj pun nezaboravnih momenata. Zato smo odlučili da se osvrnemo na svaki TI šampionat u istoriji Dote 2. 1. The International I (2011)

Dota2-The-International-1Foto: Valve
  • Datum: 17. avgust 2011.
  • Mesto: Keln, Nemačka
  • Broj Ekipa: 16
  • Patch: 6.72
  • Nagradni Fond: $1,600,000
  • Pobednik: Na’Vi (Natus Vincere)


TI je i sa svojom prvom iteracijom uspostavio rekord najvećeg nagradnog fonda u istoriji esporta. Ceo turnir se održao u Gamescom areni u Kelnu, koja je ugostila mnoge profesionalne igrače i organizacije koje su aktivne i dan danas, kao što su MiSeRy, Puppey, Dendi, Sockshka, xiao8, Hao, Fear, Lacoste, Kuroky i Synderen. Neki od njih su čak uspeli da osvoje neke od kasnijih iteracija TI-ja.

Igra je u ovom momentu još uvek bila u beti. Postava dostupnih heroja je bila izuzetno mala, a neki igrači nisu čak ni imali priliku da isprobaju igru do početka plejofa. Jedan od istorijskih momenata je definitivno prvi profesionalni rampage, koji je postigao Pajkatt na Sniperu.

the-international-2011-tPrintscreen: Liquipedia

Izdvojili bismo naravno veliko finale, gde su se sastali Kinezi EHOME i CIS ekipa Na’Vi. Posle napetog BO5 okršaja i serije od 4 partije, Na’Vi je osvojio novčanu nagradu od $1,000,000 i podigao prvi Aegis of Chamipons.

Na’Vi sastav:
  • Ivan ”ArtStyle” Antonov
  • Danil ”Dendi” Išutin
  • Aleksandar ”XBOCT” Daškevič
  • Klement ”Puppey” Ivanov
  • Dimitri ”LighTofHeaveN” Kuprijanov


The_International_Navi_Take_Prize

Ostatak teksta možete pročitati na RUR Esports!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: