Team Secret nakon besprekornog nastupa osvaja Dota 2 Mejdžor

Danas smo gledali veliko finale Dota 2 Mejdžora u Čungkingu, u kojem se ekipa Team Secret revanšriala ruskoj ekipi Virtus Pro za poraz u prethodnom Mejdžor finalu.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 27.01.2019.

19:52

Team Secret nakon besprekornog nastupa osvaja Dota 2 Mejdžor

Sastale su se dve najbolje Dota 2 ekipe na svetu, a kao i prošli put, ekipa koja je poražena u finalu gornjeg dela žreba, nakon dodatnog duela u donjem žrebu, slavila je u finalu. Ovaj dan smo započeli duelom Secreta i Evil Geniusesa. Američka ekipa je nakon lošeg starta vezala četiri pobede da bi se našla na ovom mestu, ali za njih je danas Secret ipak bio preveliki izazov. Puppey i njegovi momci su u oba meča prtov EG-a rano uspostavili kontrolu, pa je za njih ovaj duel ispao kao lakši trening pred veliko finale.

Samo par dana ranije Medvedi su savladali Secret rezultatom 2-1. Nakon te pobede, šampioni Mejdžora iz Kuala Lumpura, želeli su da nastave svoju sjajnu seriju. Ipak, Puppey je svoje momke danas spremio znatno bolje. Secret je u prva dva meča bio nezaustavljiv. U prvom meču Secret je predvodio mladi Poljak Nisha, koji je imao sjajnu partiju na Phantom Lanceru. Taj meč Secret je dobio za 21 minut, pa smo u tom trenutku pomislili da oni ne mogu da odigraju bolje od toga. Tada na scenu stupa Yapzor, koji sa Lunom na poziciji 4 kompletno iznenađuje ekipu Virtus Pro, što je Secretu omogućilo da privede ovu partiju kraju nakon samo 17 minuta.

Treći meč je ipak bio dosta drugačiji. U jednom trenutku pomislili smo da će Secret možda doći do lakih 3-0, s obzirom da su oko 30og minuta imali prednost od 6 hiljada golda. Ipak, igrači Virtus Pro-a su se konačno sabrali, i nakon par dobrih timskih borbi uspeli su da preokrenu rezultat u ovom meču.

Za razliku od prošlog velikog finala između ove dve ekipe, sada nismo imali priliku da gledamo svih 5 mečeva u velikoj završnici. Secret je kao u prva da meča, ušao kao mnogo ozbiljnija ekipa. Iako je sam start ovog meča bio malo sporiji, to je tačno ono što je bilo potrebno Nishi da prikupi sve potrebne stvari za borbu. U još jednom perfektnom meču sedamnaestogodišnjeg Poljaka, Secret uspeva da se osveti svojim rivalima za poraz u prethodnom finalu.

Pobednici ovog finala sa sobom poneće novčanu nagradu koja iznosi $350,000, a pored Virtus Pro-a, sada je i Secret obezbedio svoje učešće na ovogodišnjem Internationalu. Sada kada se završio i drugi Mejdžor ove sezone, mi se okrećemo sledećem Majnoru, koji će biti održan za nešto više od mesec dana.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: