Esports B92.net

Evil Geniuses i TNC Predator obezbedili Top 6 na Mejdžoru u Maleziji

Prethodnog dana odigrala su se samo 2 meča na Mejdžoru, pa nam sad preostaje još samo 6 ekipa na turniru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Četiri ekipe se nalaze u gornjem delu žreba, a EG i TNC u donjem delu žreba čekaju poražene iz tih mečeva. Sutradan prvi meč će biti između Team Secreta i PSG.LGD-a, 2 ekipe koje su i dalje bez poraza na ovom turniru. Ovo može biti veoma zanimljiv duel u kojem ne možemo reći da je i jedna ekipa favorit, iako je Team Secret u fenomenalnoj formi, kinesku ekipu ne smemo potceniti. U drugom duelu gornjeg dela žreba sastaće se NiP, koji je u zanimljivijem duelu savladao EG i Virtus Pro koji je ubedljivo savladao Fnatic u svom prethodnom meču. U ovom duelu ruska ekipa je definitvno favorit, ali ne bi bilo čudno da ppd ponovo iznenadi sa svojom ekipom.

TNC je nakon lošeg starta u grupi, gde su poraženi u oba meča, vezao 3 pobede da bi se našao u TOP 6 na ovom turniru. Nakon što su razbili Pain gaming u prvom meču donjeg dela žreba, slavili su protiv Alliance-a, da bi u poslednjem duelu napravili iznenađenje savladavši ViCi Gaming.

Evil Geniuses su u jednom tesnom meču izgubili od NiP-a, pa su se našli u donjem delu žreba i u borbi za život na ovom turniru. Tamo su se sastali sa rivalom iz Severne Amerike, Forward Gamingom. Još jednom smo gledali veoma uzbudljiv meč, ali ovog puta EG je izašao kao pobednik. Nakon toga sastali su sa Fnaticom, sa kojima su ipak imali znatno manje problema, s obzirom da su u tom duelu pobedili rezultatom 2-0.

Sutra ćemo moći da gledamo 3 meča, a prvi će početi oko 05:00 po našem vremenu.

Izvor: RUR

Dota 2

Dota 2 - EPICENTER najavio Winter Clash

Epicenter je najavio novi Dota 2 turnir koji će se održati u Moskvi od 7-9. decembra 2018. godine. Na njemu će se takmičiti 6 najboljih svetskih ekipa za nagradni fond od $300,000. Pet ekipa dobilo je direktnu pozivnicu, dok će se poslednji takmičar odrediti preko kvalifikacija.

Dota 2 sreda 14.11. 17:45 Komentara: 2

Najavljeni durgi i treći Dota 2 Mejdžor za ovu sezonu

Po završetku DreamLeague Sezone 10, DreamLeague je objavio da će se treći Mejdžor održati u glavnom gradu Švedske,što će za njih biti drugi put da organziuju neki Mejdžor turnir. Vrlo brzo nakon toga dobili smo informaciju da će Kina dobiti drugi Mejdžor ove godine, koje će se održati u januaru.

Dota 2 sreda 7.11. 19:54 Komentara: 1

NiP se ponovo vraća na profesionalnu Dota 2 scenu

Pre deset dana kada je Piter “ppd” Dager najavio da će napustiti Optic Gaming, predstavio je novu petorku za sledeću sezonu, ali oni tada još uvek nisu bili vezani za neku orgnaizaciju. Danas je izašla informacija da će NiP po treći put probati da investira u Dota 2 scenu.

Dota 2 nedelja 16.09. 12:33 Komentara: 2

Izašao raspored za novu DPC sezonu

Valve je sinoć izbacio zvaničan raspored za novu DPC sezonu na posebnoj strani koja ima naslov ”Road to International”. Pored oficijalnih datuma za majnore i mejdžore dobili smo i objašnjenje kako će se bodovi deliti u novoj 2018/2019 sezoni.

Dota 2 četvrtak 6.09. 21:56 Komentara: 2

PPD predstavio tim za novu sezonu

Završio se The International, uskoro pičinje nova DPC sezona, a kao i svako godine sa njom dolazi i mnogo promena u Dota 2 sastavima. Otkad je napustio Optic Gaming krenule su spekuliacije o tome sa kim će Piter ”PPD” Dager osnovati novi tim, a sada smo konačno dobili oficijalnu informaciju.

Dota 2 četvrtak 6.09. 16:41 Komentara: 5

Nakon osam godina Dendi napušta Na'Vi

Jedna od najuticajnijih ličnosti iz Dota 2 scene će posle osam godina napustiti ekipu Natus Vincere. Na’Vi je pre neki dan na svom sajtu objavio da osvajač prvog TI-a neće više nastupati za žuto-crne.

Dota 2 ponedeljak 3.09. 16:44 Komentara: 8

Universe pronašao novi tim

Postava koja je predstavljala VGJ.Strom na TI-u je prva koja je počela sa izmenama u sastavu,a ovih dana očekujemo još mnogo promena. Bivši član EG-a i fnatica zameniće Džingdžun “Sneyking” Wu-a na oflejn poziciji, pored Universa, ovom sastavu pridružio se i Aui 2000 kao trener.

Dota 2 četvrtak 30.08. 16:49 Komentara: 1

Imamo novog pobednika najvećeg eSports događaja godine

Nakon 10 dana najvećeg Dota 2 događaja godine, mi imamo novog pobednika. Poslednjeg dana takmičenja gledali smo 2 meča. OG je čekao pobednika meča EG i PSG.LGD, a nakon dve sjajne partije, kineska ekipa se plasirala u veliko finale. Možda i jedno od najvećih iznenađenja na International-u danas napravila je ekipa OG, koja je pobedom protiv LGD-a osvojila skoro 12 miliona dolara od nagradnog fonda koji iznosi 25 miliona dolara.

Dota 2 nedelja 26.08. 05:41 Komentara: 22

Jedan od favorita za osvajanje TI8 sinoć je eliminisan

Još samo par mečeva nam je ostalo do velikog finala, a danas nas je napustio jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg TI-a. Evil Geniuses su nastavili da pružaju dobre partije, pa će igrati protiv pobednika današnjeg meča između Team Liquida i Team Secreta.

Dota 2 petak 24.08. 15:40 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu