Esports B92.net

Najavljeni durgi i treći Dota 2 Mejdžor za ovu sezonu

Po završetku DreamLeague Sezone 10, DreamLeague je objavio da će se treći Mejdžor održati u glavnom gradu Švedske,što će za njih biti drugi put da organziuju neki Mejdžor turnir. Vrlo brzo nakon toga dobili smo informaciju da će Kina dobiti drugi Mejdžor ove godine, koje će se održati u januaru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Sada konačno imamo i zvanićnu informacju! Grad Čungking će biti domaćin drugog Mejdžora, a ovaj put glavni organizator biće StarLadder, koji će nam u saradnji sa ImbaTV-om doneti turnir sa nagradni fondom od milion dolara.

Sa novim pravilima ni jedan tim neće dobiti direktnu pozivnicu već će 15 ekipa morati da se kvalifikuje preko regionalnih kvalifikacija, a poslednje mesto će pripasti ekipi koja osvoji Majnor turnir. U ovom slučaju PGL će održati Majnor u Bukureštu koji će se održati od 7-13. januara. Pobednik tog turnira ima će samo 4 dana da se spremi i da otputuje za Kinu.

Čungking je grad koji se nalazi u srednjem delu Kine, a kada se uračunaju i okolna mesta on sadrži preko 30 miliona stanovnika.

Ovo nije jedina vest koju je sa nama podelio StarLadder, pošto su najavili da će takođe biti organizatori 2 od 3 preostala Majnor turnira u ovoj sezoni. Sa obzirom da je organizacije iz Ukrajine, možemo da očekujemo da će se bar jedan od ta 2 turnira održati u CIS regiji.

Hamburg ove godine nije pripadao zvaničnoj DPC sezoni, pa su se fanovi nakon toga uplašili da Evropa neće dobiti svoj Mejdžor ove godine. Ipak, to nije bila istina, pošto će se u martu 2019. godine u Stokholmu održati treći mejdžor. Sa obzirom da je tu vest preneo DreamLeague, oni će imati čast da održe i ovaj turnir, koji će početi 14. marta i trajaće deset dana. Plej-of će se igrati u Annexet Areni, koja prima 3995 ljudi, a oni će imati priliku da gledaju timove koji se bore za 15 000 DPC poena.

Izvor: RUR

Dota 2

Dota 2 - EPICENTER najavio Winter Clash

Epicenter je najavio novi Dota 2 turnir koji će se održati u Moskvi od 7-9. decembra 2018. godine. Na njemu će se takmičiti 6 najboljih svetskih ekipa za nagradni fond od $300,000. Pet ekipa dobilo je direktnu pozivnicu, dok će se poslednji takmičar odrediti preko kvalifikacija.

Dota 2 sreda 14.11. 17:45 Komentara: 2

NiP se ponovo vraća na profesionalnu Dota 2 scenu

Pre deset dana kada je Piter “ppd” Dager najavio da će napustiti Optic Gaming, predstavio je novu petorku za sledeću sezonu, ali oni tada još uvek nisu bili vezani za neku orgnaizaciju. Danas je izašla informacija da će NiP po treći put probati da investira u Dota 2 scenu.

Dota 2 nedelja 16.09. 12:33 Komentara: 2

Izašao raspored za novu DPC sezonu

Valve je sinoć izbacio zvaničan raspored za novu DPC sezonu na posebnoj strani koja ima naslov ”Road to International”. Pored oficijalnih datuma za majnore i mejdžore dobili smo i objašnjenje kako će se bodovi deliti u novoj 2018/2019 sezoni.

Dota 2 četvrtak 6.09. 21:56 Komentara: 2

PPD predstavio tim za novu sezonu

Završio se The International, uskoro pičinje nova DPC sezona, a kao i svako godine sa njom dolazi i mnogo promena u Dota 2 sastavima. Otkad je napustio Optic Gaming krenule su spekuliacije o tome sa kim će Piter ”PPD” Dager osnovati novi tim, a sada smo konačno dobili oficijalnu informaciju.

Dota 2 četvrtak 6.09. 16:41 Komentara: 5

Nakon osam godina Dendi napušta Na'Vi

Jedna od najuticajnijih ličnosti iz Dota 2 scene će posle osam godina napustiti ekipu Natus Vincere. Na’Vi je pre neki dan na svom sajtu objavio da osvajač prvog TI-a neće više nastupati za žuto-crne.

Dota 2 ponedeljak 3.09. 16:44 Komentara: 8

Universe pronašao novi tim

Postava koja je predstavljala VGJ.Strom na TI-u je prva koja je počela sa izmenama u sastavu,a ovih dana očekujemo još mnogo promena. Bivši član EG-a i fnatica zameniće Džingdžun “Sneyking” Wu-a na oflejn poziciji, pored Universa, ovom sastavu pridružio se i Aui 2000 kao trener.

Dota 2 četvrtak 30.08. 16:49 Komentara: 1

Imamo novog pobednika najvećeg eSports događaja godine

Nakon 10 dana najvećeg Dota 2 događaja godine, mi imamo novog pobednika. Poslednjeg dana takmičenja gledali smo 2 meča. OG je čekao pobednika meča EG i PSG.LGD, a nakon dve sjajne partije, kineska ekipa se plasirala u veliko finale. Možda i jedno od najvećih iznenađenja na International-u danas napravila je ekipa OG, koja je pobedom protiv LGD-a osvojila skoro 12 miliona dolara od nagradnog fonda koji iznosi 25 miliona dolara.

Dota 2 nedelja 26.08. 05:41 Komentara: 22

Jedan od favorita za osvajanje TI8 sinoć je eliminisan

Još samo par mečeva nam je ostalo do velikog finala, a danas nas je napustio jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg TI-a. Evil Geniuses su nastavili da pružaju dobre partije, pa će igrati protiv pobednika današnjeg meča između Team Liquida i Team Secreta.

Dota 2 petak 24.08. 15:40 Komentara: 5
strana 1 od 2 idi na stranu