Imamo novog pobednika najvećeg eSports događaja godine

Nakon 10 dana najvećeg Dota 2 događaja godine, mi imamo novog pobednika. Poslednjeg dana takmičenja gledali smo 2 meča. OG je čekao pobednika meča EG i PSG.LGD, a nakon dve sjajne partije, kineska ekipa se plasirala u veliko finale. Možda i jedno od najvećih iznenađenja na International-u danas napravila je ekipa OG, koja je pobedom protiv LGD-a osvojila skoro 12 miliona dolara od nagradnog fonda koji iznosi 25 miliona dolara.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Nedelja, 26.08.2018.

05:41

Imamo novog pobednika najvećeg eSports događaja godine

Prvi meč velikog finala bolje je otvorio LGD, ali ipak 7 hiljada golda prednosti u jednom trenutku im nije bilo dovoljno da završe gejm. Ana na Spectri je uspeo da prikupi potrebne iteme, a nakon toga OG je uspeo da preokrene meč u svoju korist,pa su poveli u finalu. U drugoj partiji kineska ekipa je igrala bez greške. Topson je na Invokeru imao užasnu partiju, a LGD je to iskoristio na najbolji moguć način. Ame i Chalice vodili su svoj tim u ovom meču, a Invoker je završio sa skorom 0/12. Iz te situacije OG nije mogao da se vrati, pa je LGD izjednačio. Treći meč je išao sličnim tempom kao i prethodni. Ovoga puta n0tail je imao noćnu moru, a Ame je to opet iskoristio. Njegov Weaver i Feniks Fy-a su bili nezaustavljivi, a to je bilo dovoljno da LGD preokrene rezultat.

Četvrti meč velikog finala je definitivno bio najuzbudljiviji na ovogodišnjem turniru. Sve što smo želeli od jednog finala dobili smo u ovom meču. Uz veliki broj preokreta, do poslednje sekunde obe ekipe su mogle da pobede, ali ipak na kraju OG šalje ovu seriju u peti meč. Još jednom meč je bolje započeo LGD, ali Ceb je na Axe-u uspeo brzo da sakupi pare za blink dagger, što je OG-u omogućilo da smanje zaostatak. Dugo je OG morao da brani bazu, ali Phantom Lancer je postajao sve veći problem za kineski tim i posle mnogo neizvesnih borbi i bajbekova, uspeli su da završe gejm koji je trajao 65 minuta. U petom meču kao i u svim ostalim mečevima ovog finala LGD je meč otvorio mnogo bolje. Ovoga puta delovalo je kao da će kineska ekipa veoma brzo završiti ovaj meč, imali su 7k golda prednosti već u šesnaestom minutu, ali jedan timfajt je sve preokrenuo. Nakon toga OG nastavlja da pobeđuje svaku borbu, Magnus je pogađao Reverse Polarity, a Ember Spirit i Zeus su sjajno pratili sve to nanosivši ogromnu štetu svojim protivnicima. Borbom za borbom OG je delovao sve bolje i za samo par minuta prešli su u prednost od dvadeset hiljada golda. U periodu od samo 10 minuta LGD je uspeo da ispusti sigurnu pobedu, a n0tail i momci su zasluženo zavšili sa ”Aegisom” u rukama. OG je u svaki meč na Main Eventu ulazio kao autsajder, a oni su uspeli da osvoje najveće eSports takmičenje godine sa najvećim ikada nagradnim fondom. Oni će sa sobom poneti 44% od nagradnog fonda koji iznosi više od 25 miliona dolara. Sledeće godine TI9 održaće se u Šangaju, pa ćemo videti da li će neko konačno uspeti da podigne trofej drugi put.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: