Esports B92.net

Veštačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Veštačka inteligencija kompanije OpenAI je uspela da pobedi i neke od bivših najboljih igrača u Dota 2. Ovaj AI je nadvladao Team Human, kako je predstavljena strana od krvi i mesa, sa lakoćom i konačnim rezultatom od 2:1.

Milan Janković RUR
Podeli

Ljudsku ekipu su činili neki od nekadašnjih najboljih Dota 2 profesionalaca, sada uglavnom komentatora, poput Blitza i Merlinija, a drugoj strani nije potrebno predstavljanje, već je potrebno znati da je vezala dve pobede zaredom, a treći meč je izgubljen zahvaljujući gledaocima.

Gledaoci su u trećem meču imali prilike da odbaru herore sa kojima će veštačka inteligencija igrati, što izgleda njoj nije pogodovalo pa je Team Human tu ostvario pobedu.

Da publika nije imala prilike da bira "sabotira" AI herojima, vrlo verovatno bi se i treći meč završio porazom za ljude.

Ono što vraća nadu pravim igračima je činjenica da bot još uvek ne može da se prilagodi različitim pravilima, u ovom slučaju je to promena postavke heroja, ali AI ima sposobnost da uči pa je pitanje kada to više neće predstavljati problem.

Sledeći veliki test za obe strane će se odigrati krajem avgusta na najvećem Dota 2 turniru, The International 2018, gde će najbolji od najboljih igrati protiv naprednog bota.

Izvor: RUR

Dota 2

Universe pronašao novi tim

Postava koja je predstavljala VGJ.Strom na TI-u je prva koja je počela sa izmenama u sastavu,a ovih dana očekujemo još mnogo promena. Bivši član EG-a i fnatica zameniće Džingdžun “Sneyking” Wu-a na oflejn poziciji, pored Universa, ovom sastavu pridružio se i Aui 2000 kao trener.

Dota 2 četvrtak 30.08. 16:49 Komentara: 1

Imamo novog pobednika najvećeg eSports događaja godine

Nakon 10 dana najvećeg Dota 2 događaja godine, mi imamo novog pobednika. Poslednjeg dana takmičenja gledali smo 2 meča. OG je čekao pobednika meča EG i PSG.LGD, a nakon dve sjajne partije, kineska ekipa se plasirala u veliko finale. Možda i jedno od najvećih iznenađenja na International-u danas napravila je ekipa OG, koja je pobedom protiv LGD-a osvojila skoro 12 miliona dolara od nagradnog fonda koji iznosi 25 miliona dolara.

Dota 2 nedelja 26.08. 05:41 Komentara: 22

Jedan od favorita za osvajanje TI8 sinoć je eliminisan

Još samo par mečeva nam je ostalo do velikog finala, a danas nas je napustio jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg TI-a. Evil Geniuses su nastavili da pružaju dobre partije, pa će igrati protiv pobednika današnjeg meča između Team Liquida i Team Secreta.

Dota 2 petak 24.08. 15:40 Komentara: 5

Završen prvi dan TI8 Main Eventa

Sinoć je bilo veliko otvaranje Main Eventa, a pored nekoliko zanimljivih i neočekivanih rezultata imali smo priliku da vidimo i Gabena. Imamo prve polufinaliste winners bracketa, a još četiri ekipe napustile su takmičenje.

Dota 2 utorak 21.08. 15:06 Komentara: 3

Poznata ekipa menja boje

Jedan od glavnih favorita za osvajanje TI8 je upravo objavio da će čuveni meda promeniti boje samo par dana pred početak najvećeg turnira godine. Njihova prepoznatljiva narandžasta boja postaće svetlo zelena koja je takođe boja njihovih najvećih sponzora, čuvene telekomuikacijske kuća MegaFon.

Dota 2 četvrtak 9.08. 17:13 Komentara: 4