Esports B92.net

Virtus.Pro postavlja nove Dota 2 rekorde

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

SyS RUR
Podeli

U finalu koje je bilo apsolutno jednostrano (završeno sa 3:0, pogledajte OVDE) Virtus.Pro je delovao kao da igra protiv trećerazrednih protivnika, ali teško da sama krivica pada na VG.J. Jednostavno, ruska ekipa je trenutno najbolje što Dota 2 scena ima da ponudi. Atraktivna a stabilna igra je dovela do osvajanja dva Major turnira zaredom a trećeg Major turnira, od ukupno četiri odigrana ove godine.

Ruse je savladao samo ppd i OpTic Gaming, a Team Liquid im je uzeo jedan meč, dok je LFY samo pripretio, sve ostale nade ostalih ekipa su bile poprilično efikasno ugušene od strane ruskih dominatora.

Detalje bodovne liste možete pogledati OVDE a količina poena koju je VP skupio ove godine je impresivna! Ako to uporedimo sa nekim od sjajnih ekipa koje se bore da skupe 1000 poena, onda je zaista jasno kakvu godinu je VP imao.

Ruska ekipa se sjajno prilagodila na novi sistem. Učešće na više Minor turnira su odmah otkazali, stavljajući pred sebe jasan cilj pripremanja za Major turnire. U ovom trenutku je odigrano tek četiri od 9 Major turnira, a podeljeno je samo 47% poena koji će ove godine odlučivati o učesnicima TI8.

Nije ni čudo što se NoOne smeje i pomalo ruga u intervjuu posle meča, kada su ga pitali šta mu je bilo smešno tokom svih mečeva! Pa i mi bismo se smejali da smo pre polovine sezone osvojili 1.6 miliona dolara SAMO U NAGRADNIM FONDOVIMA. Koji sponzor ne bi poželeo ekipu koja je osvojila 3 od 4 Major turnira? A plus, gde je tu mečka za nesuđenog Rodjera koji je pre godinu dana nastupao za CIS T2 tim? GG WP VP.

Dota 2 ostvaruje snove barem nekima, a nas druge zabavlja kroz prenose. Ostaje još samo jedno pitanje? Može li Virtus.Pro sačuvati ovakva izdanja i za The International, ili će se prepustiti baškarenju na lovorikama i ponoviti već viđeno od prošle godine, pošto je sve ovo scenario koji se za sada ponavlja – dominacija tokom godine i pad kada je najbitnije.

Izvor: RUR

Dota 2

Dota 2: Srbija stala u top 16 na WESG takmičenju

Reprezentacija Srbije je eliminisana sa WESG 2017, finalne završnice najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove u Dota 2. Ipak, ovaj pohod je daleko od neuspeha, pošto je naš tim prošao više krugova eliminacije i takmičenje završio ispred mnogih drugih timova, a momci su osvojili i 10 000$.

Dota 2 četvrtak 15.03. 13:34 Komentara: 6

Srbi podigli glas protiv varalica u Dota 2

Pored sve učestalijih priča o varalicama koje igraju sa mesečno plaćenim programom koji vam nudi sijaset opcija da varate tokom meča, novi talas žalbi prema Valveu ukazuje na katastrofalan propust u mehanici trejdovanja itema koja je omogućila da igrači kreiraju neograničenu količinu wardova i prodaju je, rezultirajući u ogromnim inventarima još pre početka meča.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:15 Komentara: 17

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0