Esports B92.net

Dota 2 – Virtus.Pro šampion ESL One Katowice Majora

Katowice imaju novog šampiona. U pitanju je ruska ekipa Virtus.Pro. Oni su u finalu savladali najprijatnije iznenađenje poljskog Majora sa 3:1, samim tim preuzevši lidersku poziciju na tabeli Dota Pro Circuita.

nikola savić klan rur, vasilije savićević
Podeli

Današnje finale je bilo krajnje jednostrano prve dvije mape. Obje su bile izdominirane od strane Vladimir “Noone” Minenka i njegovog Gyrocoptera. Ipak, Vici Gaming je dao znake života na trećoj, uspjevši da prikaže tračak one igre koja ih je krasila tokom Majora i pomoću koje su dva puta savladali Team Liquid. Čini se da je recept zvani “Gyrocopter spam” urodio plodom, i pored toga što je Noone bio neefikasan na trećoj mapi (0-3-4). Njegovu ulogu je na četvrtoj preuzeo Roman “Ramzes666” Kushnarev (18-3-12) i zapečatio sudbinu kineske ekipe.

Treba napomenuti da je pridošlica u ekipu Virtus.Pro – Vladimir “Rodjer” Nikogosyan, imao bitnu ulogu tokom cijelog turnira. Sa razlogom se ovaj transfer smatrao najboljim tokom zimskog prelaznog roka.

Ova pobjeda je donijela 2250 kvalifikacionih poena ruskoj ekipi što ih je lansiralo na čelo tabele, preskočivši Team Liquid (koji je pao na treće mjesto) i dosadašnjeg lidera – Team Secret. Vici Gaming je osvojenim drugim mjestom takođe napredovao za 2 mjesta, preskočivši Natus Vincere i Newbee i sa 2160 bodova zauzima četvrtu poziciju na tabeli Dota Pro Circuita. VP trenutno ima 4950 poena, Team Secret zaostaje 690 bodova (4260), dok je trećeplasirani Team Liquid osvojio 4185.

A kada smo kod Team Liquida, oni su u današnjem meču za treće mjesto savladali SEA predstavnika, ekipu Fnatic sa 2:1. Ova pobjeda je bila dovoljna za 675 poena dok je Fnatic osvojio 225 bodova. U meču za treće mjesto smo prisustvovali i jednoj vrsti eksperimenta. Naime, na drugoj mapi je Amer “Miracle” Al-Barkawi igrao supporta (Bounty Hunter), dok je Kuro Salehi “Kuroky” Takhasomi igrao carryja (Arc Warden). Publika je uživala u ovom meču, o čemu svjedoči i najveći aplauz nakon pick i ban faze tokom druge mape. Manje bitan podatak je to da je Fnatic uspio pobijediti na toj mapi. A na trećoj je Liquid uočio da je vrag odnio šalu. Trebalo je proliti dosta znoja da bi na kraju savladali Fnatic. Čak 52 minuta je bilo potrebno za tako nešto. Šala ili ne, Fnatic je iskoristio sve slabosti ekipe Liquid, ali ipak to nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza.

Nakon završetka prvog ovogodišnjeg Majora na red dolazi još jedan. Ekipe će imati vrlo malo vremena za odmor jer The Bucharest Major čeka iza ćoška. Svega nedelju dana će ekipe imati da pripreme taktike za ovaj događaj, koji je najavljen za 4. mart. The Bucharest Major će trajati do 11. marta i takođe će ugostiti 16. ekipa koje će se boriti za nagradni fond od 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu