Esports B92.net

Šuška se da TI8 neće biti u Sijetlu?

Da li će The International konačno promeniti lokaciju?

nikola savić klan rur
Podeli

Kada pomislimo na The International, godišnje Dota 2 svetsko prvenstvo i jedan najvećih esport turnira na svetu, sa ubedljivo najvećim nagradnim fondom, jedna od prvih asocijacija su nam i grandiozne slike iz prepune Key (Ključ) Arene u Sijetlu, koja je već dugi niz godina domaćin ovog praznika esporta. Nakon prve godine i Kelna, svaki naredni TI je održan u Sijetlu.

Ali, izgleda da ove godine to neće biti tako, ili se bar tako naslućuje.

Naime, na Dota 2 Redditu se javio korisnik RichterRicochet, koji već godinama piše vodiče za The International na Redditu i koji radi u firmi koja daje obezbeđenje Key Areni. On kaže da u njegovoj firmi čvrstvo veruju da Valve ove godine najverovatnije seli The International negde u Kanadu, i to vrlo verovatno u Rogers Arenu Vankuveru.

Jedan od razloga za ovo je što je posle skoro pet godina u gradskim vlastima prošlog decembra konačno odobren projekat za reizgradnju Key Arene u Sijetlu, koji bi trebalo da se završi do 2020. godine, a to znači da će zbog radova Key Arena vrlo brzo prestati da bude funkcionalna.

O promeni lokacije The Internationala se šuška svake godine, pa čak i Evropi kao jednoj od potencijalnih destinacija, ali se na kraju ipak vratimo u Sijetlu.

Mislite li da bi za TI bilo dobro da malo promeni lokaciju, ili treba da zadrži legendarnu arenu?

Izvor: Klan RUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu