Esports B92.net

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

SyS KlanRUR
Podeli

Jednu od zapaženijih uloga u redovima Na’Vija je imao i naš @LeBronDota (Nikola Popović) koji je uskočio da pomogne Na’Viju jer Sonneiko, kapiten ekipe nije mogao da igra zbog zdravstvenih problema. LeBron i Na’Vi imaju zajedničku istoriju već ali način na koji je Nikola popunio redove ekipe sa kojom do sada nije igrao timske mečeve je zaista oduševio mnoge.

Na’Vi je seriju započeo ekspresno i pokazao da Illidan još uvek ne zna da igra Traxex. Momci iz Na’Vija su igrali sa čak dve izmene taj prvi meč jer je Garena morao da zameni Dendija, što mu očigledno nije bilo teško jer su sva tri core igrača Na’Vi imali sjajnu partiju nošeni gankovima koje su kreirali Rodjer i LeBron.

Već u meču #2 je serija upala u vrtoglavi ciklon CIS Dote i ogromnih beskrajnih borbi sa milion preokreta. Natus Vincere je bolje počeo meč i Crystalize je počeo partiju veoma dobro sa Terrorbladeom, preuzimajući mapu iz ruku Team Spirita. Illidan je imao dobar gejm na početku meča #2 pa je i u ključnom momentu imao gold za Divine Rapier i preuzeo nošenje partije od iLTW Tinkera, a ubrzo je morao da kupi još jedan Divine pošto je pao tokom napada na Navijevu bazu. U haosu meča gde su čak četiri core heroja dosegla 30 000 golda, Team Spirit se bolje snašao i Terrorblade nije bio dovoljno jak da se nosi sa Tinkerom i Gyrocopterom, pa je TS izjednačio.

Agresivni tri-lane u kojem je Illidan ponovo igrao Gyrocoptera je dosta brzo rešio meč #3 u korist Team Spirita, iako je stvarno lomljenje Na’Vijevog otpora trajalo malo duže. Sand King-Jakiro-Gyrocopter su uništili sve šanse Crystalizea na Luni da zaista nosi meč #3.

Četvrtu partiju je Na’Vi i pored “sve ili ništa” situacije odigrao ozbiljno i disciplinovano, Dendi je igrao Tinkera da ga uskrati iLTW-u, dok je Crystalize nosio sa N’aixom. Moramo pohvaliti LeBrona i njegovog Earth Spirita koji je zaista bio svugde, dostavljajući N’aix bombe i kontrolišući ključne Team Spirit heroje.

Peti meč je izgledao neizvesno za Na’Vi do samog kraja, a videli smo Dendija na N’aixu, Crystalize Medusa pick i briljantnog Bane u rukama LeBrona. Na’Vi je prekrenuo bezbroj borbi i iskoristio nekoliko loših poteza Illidana da se vrati u meč, pobedivši u ovoj seriji sa 3:2.

Zanimljivo je da je Na’Vi u svih pet mečeva igrao na Radiant strani dok je Team Spirit igrao sa Dire strane mape, i svaki prvi pick je bio Team Spiritov. Skraćenu verziju finalnih mečeva ove serije možete pogledati na snimku ispod, a toplo vam je preporučujemo jer odavno nismo gledali bolju CIS Dotu.

Natus Vincere će predstavljati CIS region sredinom marta u Džakarti u borbi za 300 DPC poena i 300 000 dolara.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu