Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Izvor: SyS KlanRUR

Ponedeljak, 08.01.2018.

12:39

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Od prvog meča nam je stavljeno na znanje da nas očekuje uzbudljiva serija, iako je sam meč počeo pomalo tragikomično i u znaku throwa. Na prvi pogled tužni i neozbiljni pik Team Secreta sa oflejn Ogre Magi i upitnom sinergijom support/core linije na drugim lejnovima se tako i pokazao, tužno, pa je posle 20ak minuta meča rezultat pokazivao 3:22, naravno za Vici Gaming. Maestralni Paparazi je bacao Chronospheres iz mašte, a Medusa/Mirana su pratile. Ipak, uporni Team Secret, koji smo više puta videli tokom ovog turnira da ćuti i farmuje dok gubi heroje po mapi, je i ovog puta dokazao da je mentalno dovoljno jak da se vrati u ovakav meč. VG je odbijao da krene na high ground, pa je Puppey postrojio momke i – zaleteo se pravo u neprijatelja koji je imao 15 000 golda prednosti. Magija Nai’xa i OD napumpanih ludilom Venge i Ogrea je proradila, kontrola od strane Team Secreta je bila daleko bolja, i u momentu kada je Chronosphere bio na cooldownu, Secret je gurnuo VG preko ivice u niz grešaka iz kojeg nije bilo povratka. Konačni rezultat pogodite? 22-30 ako vam to nešto govori :) Drugi meč je VG osvojio i pored mnogo grešaka koje su pravili u early game, nošen na leđima Ori-ja koji je igrao Death Prophet, sve dok Paparazi i njegov Storm Spirit nije postao prejak za Team Secret. Jedini koji se zaista suprostavio Viciju u tom meču je bio FATA na Enigmi, ali zbog upravo njegove greške i otkazanog Black Hole, Team Secret je izgubio presudnu borbu.

Preludi pik koji smo sigurni da možemo videti samo u Captains Draft mečevima koji je Vici Gaming ispikovao je odradio posao, koliko god neobično delovao. Oflejn Tiny sa sve Alchemist supportom ne deluje impresivno, ali VG je jednostavno pregazio Team Secret, stakujući armor reduction i ogroman push u nezaustavljivi ciklon koji je počistio Secret za 20 minuta.

Upravo tada je izgledalo kao da će Vici Gaming da osvoji svoj prvi Minor posle poraza u dva finala Minor turnira ove godine, ali kineska ekipa je pokazala zašto je bila druga na tri Minora do sada. Nestabilnost, greške u velikom planu igre i nerazumne odluke su ih koštale već skoro pobeđenog gejma. Ogromni Death Prophet kojeg Ori zaista igra maestralno, praćen od solidnog Morphlinga Paparazija su brzo zakucali na vrata Secreta i izgledalo je da će serija da se završi 3:1. Samo jedna reč opisuje šta se desilo – throw. VG je bacio sve resurse na kockarsku odluku da nateraju Medusu u dieback i to ih je skupo koštalo. Ništa se nije promenilo zaista posle te borbe, ali VG je napravio još jednu rundu takvih neoprostivih grešaka i Secret se vratio na 2:2. Meč pet je bio sve samo ne prijatan za već poraženi VG jer je Ace zaigrao Meepoa i Team Secret je samo pregazio VG. Kineska ekipa nije mogla da se izbori sa pritiskom iz meča #4 kojeg se očigledno nisu rešili u pauzi i samo je prepustila pobedu.

Na kraju treba pohvaliti obe ekipe za izuzetnu tvrdoglavost. Team Secret je daleko stabilnija ekipa i mentalno jača od VG, i svi igrači su pokazali dozu stabilnosti potrebnu da budu veliki tim kakav i jesu. Sa druge strane, veoma hrabri VG koji definitivno trenutno ne igra kinesku Dotu, već nešto srčano i na momente prelepo, pao je samo zbog takvog pristupa, gde su u naletu emocija i oslobođeni pritiska igrači ovog tima grešili i predavali pobeđene partije.

Očekuju nas dve nedelje bez Dota 2 DPC mečeva i turnira, a onda timove očekuje okršaj u Maleziji na ESL One Genting Minor turniru, koji će imati malo veći format i nositi više bodova od običnih Minor turnira. Upravo tamo nas i očekuje sledeća šansa za okršaj Team Secreta i VG jer su obe ekipe dobile direktnu pozivnicu još ranije u toku godine.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: