Esports B92.net

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Crunch_Doto KlanRUR
Podeli

Što se konkretno ovog Majora tiče, pozivi su uručeni ekipama Liquid, Secret, Virtus.Pro, Newbee, Evil Genuises, Mineski, Vici Gaming i Natus Vincere. Izgleda da organizatori ovosezonskih ESL turnira imaju svoje favorite, pa je tako direktni poziv za ovaj Major dobilo 7 od 8 direktnih učesnika ESL Genting Minora (koji se održava od 23-28. januara). Jedini izuzetak je SEA predstavnik, Fnatic, koji je zamijenjenCIS predstavnikom – ekipom Natus Vincere.

Ova odluka bi trebala da donese izuzetno interesantnu borbu u navedenim regijama (SEA i CIS). Fnatic će tako morati da prođe kroz pakao kvalifikacija, dok sa druge strane CIS scena postaje itekako zanimljiva. Sada Na’vi i VP nijesu tu da dominiraju kvalifikacijama, što ostavlja prostora ekipama Empire, Team Spiriti Vega Squadron da dokažu da su vrijedne Major završnice.

Kada smo već kod kvalifikacija za drugi Major u 2018. godini – početak je zakazan za 6. januar i trajaće do 12. januara, kada ćemo saznati ime poslednjeg pobjednika regionalnih kvalifikacija.

Početak LAN završnice ESL One Katowice je zakazan za 20. februar, dok ćemo 25. saznati kako je raspoređen nagradni fond od milion dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu