Esports B92.net

Split domaćin prvog Dota 2 Minora na novom peču

Ovogodišnja Dota 2 scena ne ostavlja vremena za odmor. Princip takmičenja je toliko nemilosrdan da su ekipe učesnice AMD Sapphire Dota PIT League imale svega 3 dana da eksperimentišu sa novim patch-om.

Crunch_Doto KlanRUR
Podeli

Sledeća četiri dana (02.11.–05.11.) će približiti publici ko je najbolje uspio da se prilagodi masovnim promjenama unutar igrice. Kao nagradu, pobjednik će dobiti 150 QP-a (kvalifikacionih poena) i 135,000 dolara.

Minor u Splitu će ugostiti 8 ekipa — dvije direktno pozvane: Team Liquid i Newbee, kao i 6 ekipa koje su prošle kvalifikacije svojih regija: OG (Evropa), Virtus. Pro (CIS), Immortals (Sjeverna Amerika), SG E-sports (Južna Amerika), Vici Gaming (Kina), Fnatic* (Jugoistočna Azija).

*Fnatic će zamijeniti Mineski, koji je odustao od ovog Minora usled ličnih problema jednog od igrača ekipe.

Dota PIT će se razlikovati od ostatka ovosezonskih Minora u formatu takmičenja. Umjesto grupa, koje su karakterisale prethodne ovosezonske turnire, Dota PIT je karakteriše double elimination bracket. Osim toga, sve partije u donjem dijelu kostura će biti Best of 1 formata, sa izuzetkom finala, koje će biti Best of 3. Gornji dio kostura će se igrati u Best of 3 formatu, izuzev velikog finala, koje će biti Best of 5.

Ovaj format daje šansu autsajderima da prirede iznenađenje koje je itekako moguće sa novim patch-om. Favorita je teško odabrati, što zbog novog patch-a što zbog trenutne forme ekipa. Virtus. Pro ulazi kao pobjednik ESL Hamburga, Liquid je tu kao osvajač prethodnog The International-a i prvog ovosezonskog Minora, Newbee polako podiže svoju formu.. Pored ove 3 ekipe, za koje možemo reći da se svrstavaju u prvi red favorita, nikad ne treba otpisati Immortals, nezgodne Koreance, koji stilom igre podsjećaju na Wings Gaming (osvajače The International-a 2016), zatim OG, kojima je ovo prvi LAN događaj ove godine, tako da im motiva sigurno neće nedostajati, te uvijek nepredvidivi Vici Gaming. Kao autsajdere možemo računati SG E-sports i Fnatic, koji, čini se, trenutnom formom ne mogu parirati najvećim imenima svjetske Dota scene.

Turnir je već u toku, a prvi meč četvrtfinala je završen pobjedom Newbee nad SG-Esports 2:1. Iako je SGE dobro startovao, Newbee je na sirovi kvalitet preokrenuo rezultat i prošao dalje, što SGE stavlja u borbu na ispadanje u loser’s bracketu.

Ostale mečeve možete pratiti na DotaPit strimu OVDE.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu