Esports B92.net

Silent ponovo dio Team Empire-a

Jedan od veterana Team Empire-a se vraća u matični tim, ali ovoga puta na poziciju na kojoj ga duže nismo gledali.

Crunch_Doto KlanRUR
Podeli

Team Empire je na svom Twitter nalogu objavio da je Airat “Silent” Gaziev novi (stari) član ekipe. Silent je igrač koji se smatra jednako ikonom ove ekipe kao sto se Clinton “Fear” Loomis ili Danil “Dendi” Ishutinsmatraju ikonama ekipa Evil Geniuses i Natus Vincere.

Airat je svojevremeno držao rekord za najviše odigranih partija i najviše pobjeda na profesionalnoj Dota 2 sceni. Menadžment ekipe je zadovoljan ovim angažmanom i, kako ističu, na Silent-u je da svojim iskustvom pomogne ekipi da se vrati u vrh kako CIS, tako i svjetske scene. U saopštenju Aleksandra “StrangeR” Solomonova, e-sports direktora ekipe, između ostalog piše:

“Za našu ekipu, Silent nije SAMO igrač, on je veoma važan dio naše istorije! Mnogi kažu da je ovo bio rizičan transfer, jer Silent nije igrao carry rolu u svom prethodnom timu (bio support stand-in za ekipe Vega Squadron, Virtus. Pro i, povremeno, upravo Team Empire prim.aut.). Mišljenja smo da ovo nije prevelik rizik. Nažalost, ne može svako tačno ocijeniti rizik u koji se upušta. Zaključili smo da je iskustvo unutar igre važan faktor, i počevši sa tom premisom Silent će nam definitivno pomoći u dostizanju potrebne forme. Naše jeseni su uvijek bile problematične, ali se nadamo da ćemo se ovog puta vratiti na noge brže nego obično. Takođe bih iskoristio priliku da se zahvalim Vladimiru “Chappie” Kuzmenku. Vladimir je izuzetno talentovan igrač, kojem u ime ekipe želim mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.”

Trenutan roster Team Empire:

  1. Airat Silent Gaziev
  2. Rostislav fn Lozovoi
  3. Andrey Ghostik Kadyk
  4. Yaroslav Miposhka Naidenov
  5. Ivan Vanskor Skorohod


Ovo je druga veća promjena unutar ekipa nakon roster lock-a. Podsjećanja radi, Abed Azel Yusop je 27. oktobra napustio redove ekipe Digital Chaos-a, ostavljajući mjesto mid igrača upražnjenim.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu