Esports B92.net

Katowice konačno dobile Dota 2 turnir

Dota 2 Major turnir stiže u dobro poznati Poljski esports centar.

SyS KlanRUR
Podeli

Još od objave Dota Pro Circuit sistema ove godine, znamo da je ESL pripremio barem četiri velika Dota 2 događaja ove godine i oko 5 miliona $ za nagradne fondove. Na listi su bila vidljiva čak tri Major turnira u organizaciji ESL, i dok smo znali da je prvi u nizu ESL Hamburg koji počinje za nekoliko dana, danas saznajemo da jedna od najupečatljivijih lokacija koja ugošćava ESL-ove turnire, Katowice, dobija Dota 2 Major turnir.

20. februara u Poljskom gradu će početi ESL One Katowice, Dota 2 Major turnir, dok će odmah za njim uslediti dobro poznati IEM Katowice. Na ovaj način ćemo prvi put gledati neku ozbiljnu Dotu u Poljskoj, a najvećim fanovima bi blizina i spoj ovih esports događaja mogla da olakša planiranje putovanja, sa obzirom da su Katowice relativno blizu i nas.

Turnir će se održati u dobro nam poznatoj Spodek Areni, 1 000 000 nagradnog fonda, 1500 kvalifikacionih poena i 16 ekipa (nešto što ESL očigledno razume da nedostaje njihovom Major turniru u Hamburgu). Katowice, spremite se za novi nivo jer stiže Dota 2.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu